ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Χοιρομέρι με γλυκόξινη κρούστα πορτοκάλι

choiromeri-me-glykoxini-kroysta-portokali-2353833

Εύκολο / Μερίδες: 10 – 12 / Προετοιμασία: 10΄ / Χρόνος: 25΄

Υλικά

  • 1 καπνιστό χοιρομέρι, με το λίπος του, βάρους 6-7 κιλών (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το χαράξει σε καρεδάκια των 5 εκ.)
  • 200 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 90 ml φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα «φυλλαράκια» από φρέσκο δεντρολίβανο (ή ρίγανη)
  • 1/2-1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν ή σκόνη τσίλι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150-160°C.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα, τον χυμό, το ξύσμα, το μυρωδικό και το μπαχαρικό και αλείφουμε το χοιρομέρι, έτσι ώστε το μείγμα να μπει και στις χαρακιές του δέρματος.

Το βάζουμε σε ταψί και το ψήνουμε για 25-35 λεπτά, γυρίζοντάς το μία φορά, ή μέχρι να ροδίσει εξωτερικά και να ζεσταθεί εσωτερικά.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr