Local Green: Υγιεινά, vegan και gluten free

Local Green: Υγιεινά, vegan και gluten free

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακυκλώσιμο art de la table, «natural» αισθητική, delivery με ποδήλατο, φρέσκα κι εποχικά στα πιάτα μας.

Η θέση: Στην Περικλέους, πολύ κοντά στο μετρό του Συντάγματος και στην πολυσύχναστη οδό Ερμού.

Η ατμόσφαιρα: Ανοιχτοσύνη, καθαρές εικόνες, παλ αποχρώσεις και ξανθό ξύλο, σχεδιασμένο και διακοσμημένο ώστε να αποπνέει την αίσθηση του «natural».

Το φαγητό: Το Local Green έρχεται με «πράσινη» διάθεση όπως λέει και το όνομά του, γι’ αυτό και εκτός από το προσεκτικά σχεδιασμένο μενού που μας εξηγούν με ευγένεια τα δροσερά κορίτσια πίσω από τον πάγκο, φροντίζει ώστε όλα τα αναλώσιμα να είναι βιοδιασπώμενα ή ανακυκλώσιμα, και το delivery να γίνεται με ποδήλατα Wolt. Όσον αφορά στο φαγητό, δίνεται έμφαση στα βιολογικά και εποχικά προϊόντα, και το μενού απαρτίζεται από φρεσκοκομμένες σαλάτες, grain bowls, wraps και acai bowls. Υπάρχουν θερμιδομετρημένες προτάσεις α λα καρτ, αλλά και tailored πιάτα στα οποία μπορεί κανείς να προσθέσει ότι υλικά επιθυμεί, συνδυάζοντάς τα αν θέλει με super foods, όπως βιολογική κινόα, κέιλ και γκότζι μπέρις, αλλά και φρούτα εποχής και ξηρούς καρπούς.

Local Green: Υγιεινά, vegan και gluten free-1

Δοκιμάσαμε το acai berry Αμαζονίου με μπανάνα, βούτυρο αμυγδάλου, φρούτα του δάσους και γκότζι μπέρις, τη σαλάτα με κινόα και blue cheese, με φιστίκια Αιγίνης και σύκα Κύμης που της ταίριαζαν πολύ, και το Saigon bowl με νουντλς ρυζιού, corn fed κοτόπουλο σχάρας, μανιτάρια πορτομπέλο και πικάντικη roasted jalapeno sauce. Τέλειος ο συνδυασμός σε wrap του ψητού κουνουπιδιού με ανατολίτικα μπαχάρια, γαρίδες στη σχάρα, ροβίτσα, σταφίδες, μεσκλάν, αμύγδαλα, τραγανό μπέικον και caesar ντρέσινγκ. Άλλο ένα ιδιαίτερα νόστιμο wrap είναι αυτό με πορτομπέλο σχάρας, τόφου παναρισμένο σε ξηρούς καρπούς, σκορδάτα κρουτόν και κόκκινο λάχανο. Πολύ καλό για το τέλος το 100% vegan επιδόρπιο, που είναι μια πολύ γευστική σοκολατένια μους αβοκάντο. Μια ευχάριστη πρόταση για στάση για γρήγορο και υγιεινό γεύμα στο κέντρο της πόλης.

Ο λογαριασμός: 10-15€/άτομο χωρίς τα ποτά

Η κάβα: Το υγιεινό γεύμα συμπληρώνεται από φυσικούς χυμούς ψυχρής έκθλιψης, kombucha (κρύο τσάι με προβιοτικά), νερό καρύδας και νερό με κεφίρ.

Επιπλέον πληροφορίες: Στα τραπέζια του υπάρχουν power bank για να φορτίζουμε κινητά και λάπτοπ. Καθημερινές 11.30-19.00, Σάββατο 11.30-17.00, Κυριακή κλειστά.

Local Green, Περικλέους 30-32, Σύνταγμα, Τ/210-32.14.500

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή