Τι αφήνουμε, τι κρατάμε στη νέα δεκαετία

Τι αφήνουμε, τι κρατάμε στη νέα δεκαετία

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

10 πράγματα που θέλω να αφήσω πίσω μου από τη δεκαετία που πέρασε

  1. Τα παραδοσιακά που δεν έχoυν την παραμικρή σχέση με παράδοση αλλά παριστάνουν τον κράχτη ποιότητας.
  2. Τους επιχειρηματίες της εστίασης που φέρονται άθλια στο προσωπικό τους -όσο καλό κι αν είναι το προϊόν τους.
  3. Τα εστιατόρια τοπικής κουζίνας που έχουν ελάχιστα προϊόντα του τόπου που διαφημίζουν.
  4. Όλες τις γλυκαντικές ουσίες πλην της ζάχαρης. Είναι γλυφές και αηδιαστικές.
  5. Τα πανάκριβα προϊόντα που η γεύση τους δεν δικαιολογεί την τιμή τους.
  6. Την υπερβολή στις συσκευασίες. Καλό το στιλ, ναι στην προσοχή στην εμφάνιση αλλά κύριοι, πουλάτε τρόφιμο, όχι ακριβό κόσμημα. Δεν μας κερδίζετε έτσι.
  7. Τα υπερβολικά αλατισμένα πιάτα. Υπαρχει μεγάλο πρόβλημα με το αλάτι που καταστρέφει κάθε έννοια νοστιμιάς.
  8. Τα light τυριά. Καλύτερα μια μικρή δόση φέτα παρά 5 δόσεις light τυρί.
  9. Την επιτήδευση στα πιάτα ορισμένων εστιατορίων που αποτυγχάνουν στις απλές τεχνικές αλλά επιμένουν στις πολύπλοκες και τελικά αποτυγχάνουν και σε αυτές.
  10. Τους ανθρώπους της εστίασης που είναι ανεπίδεκτοι μάθησης. Όσους, με άλλα λόγια, δεν ακούν.

10 πράγματα που θέλω να κρατήσω ή να συμβούν τη δεκαετία που έρχεται

  1. Ολοένα περισσότερα καλά ελληνικά προϊόντα που επιβάλλονται με θάρρος.
  2. Συνοικιακά μπακάλικα που χωρίς ντόρο κάνουν πολλή και σοβαρή δουλειά με τα καλά προϊόντα.
  3. Νέοι άνθρωποι σε οτιδήποτε σχετίζεται με το φαγητό: στην εστίαση, στην παραγωγή, στο σχεδιασμό, στις ιδέες. Είναι αναζωογονητική η φρεσκάδα και το κέφι τους.
  4. Μικρές ταβέρνες με νόστιμο, απλό και καλομαγειρεμένο φαγητό.
  5. Ειλικρινείς περιγραφές στα μενού που δείχνουν σιγουριά για το προϊόν και την ποιότητά του.
  6. Εστιατόρια που προσφέρουν συσκευασμένο ελαιόλαδο. Η κάβα λαδιού είναι σχετικά μακρινή υπόθεση, ας ελπίσουμε ότι μέσα στη δεκαετία θα τη δούμε κι αυτή.
  7. Ελληνικά τυριά στα σούπερ μάρκετ. Η γκάμα τους αυξάνει και οι πωλητές συχνά ξέρουν να τα περιγράψουν και να τα προτείνουν.
  8. Cafe που έμαθαν πλέον να σερβίρουν τσάι του βουνού ή τσάι με ελληνικά βουνίσια βότανα.
  9. Καλοφτιαγμένα εστιατόρια, ταβέρνες, μπακάλικα, ντελί, στην ελληνική επαρχία. Αυτό δείχνει σεβασμό στον κόπο του ντόπιου αλλά του επισκέπτη.
  10. Περισσότερες γυναίκες επικεφαλής στις κουζίνες. Περισσότερες γυναίκες έτοιμες για τα βραβεία μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή