Χριστούγεννα στα ΑΒ Βασιλόπουλος

Χριστούγεννα στα ΑΒ Βασιλόπουλος

3' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εδώ και 80 χρόνια η ΑΒ Βασιλόπουλος μοιράζεται μαζί μας την ίδια αγάπη για εκλεκτά προϊόντα! Στα ΑΒ βρίσκουμε όλο το χρόνο «και του πουλιού το γάλα», αλλά ειδικά την περίοδο των γιορτών και φέτος μπορούμε να βρούμε αμέτρητες και ιδιαίτερες επιλογές για τα γιορτινά μας τραπέζια. 

Για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και τον πρωτοχρονιάτικο μπουφέ, κάνουμε μία μόνο στάση σε κατάστημα ΑΒ όπου θα βρούμε τα πάντα: από αγνές πρώτες ύλες για τα μαγειρέματα και τα γλυκά μας, μέχρι αλλαντικά και τυριά για τα πλατό και τα καλύτερα κρασιά που θα πλαισιώσουν τα γεύματά μας.

Ακολουθούν μερικές από τις γιορτινές προτάσεις προϊόντων που θα κάνουν τα τραπέζια μας αξέχαστα.

Για το πλατό τυριών

Διαλέγουμε δύο ωραία και ιδιαίτερα Gouda: την ώριμη Gouda Vergeer, η οποία ωριμάζει από 40 έως 52 εβδομάδες. Αυτή η πλούσια και πικάντικη Gouda σίγουρα θα εκπλήξει ευχάριστα όσους τη δοκιμάσουν. Η Gouda Ολλανδίας Wasabi Royal Orange Ρόδα θα τραβήξει όλα τα βλέμματα με το εντυπωσιακό πράσινο χρώμα της και την τολμηρή γεύση της, εμπλουτισμένη με την ιαπωνική πάστα wasabi. Ένα γαλλικό τυρί, όπως το Brie Couer de Lion, θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Το διάσημο τυρί δημιουργήθηκε το 1990 στη Νορμανδία από καθαρό παστεριωμένο αγελαδινό γάλα και πρόκειται για ένα μαλακό και απίστευτα νόστιμο τυρί. Τα τυριά Castello θα ταιριάξουν απόλυτα σε αυτό το εκλεκτό πλατό: το Castello White with truffle έχει διακριτική γεύση καλοκαιρινής τρούφας από τη Νότια Γάλλια. Με την πλούσια γεύση και την κρεμώδη υφή είναι ιδανικό για σερβίρισμα με κριτσίνια. Το ήπιο κρεμώδες τυρί Castello Castello Havarti with herbs & spices έχει διακριτικά βουτυράτη γεύση. Τα ανάμεικτα μπαχαρικά και μυρωδικά δίνουν ήπιο αλλά πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα. Και τέλος, δύο ελληνικές γραβιέρες, ιδιαίτερες και πεντανόστιμες. Το Bliss Point παλαιωμένο γραβιεράκι με μαύρη τρούφα φτιάχνεται με πρόβειο γάλα από τη Βοιωτία και μαύρη τρούφα από την ορεινή Χαλκιδική. Ένα εκλεπτυσμένο τυρί με ιδιαίτερη συνταγή. Μαύρη ψιλοκομμένη χειμωνιάτικη τρούφα ζυμώνεται με το χέρι στην γραβιέρα και έτσι το τυρί αποκτά πλούσια αρώματα τρούφας που επιμένουν στον ουρανίσκο κρατώντας παράλληλα το χαρακτήρα του χάρη στην υψηλή ποιότητα πρόβειου γάλακτος. Ένα γήινο τυρί γεμάτο έντονα αρώματα και αισθήσεις. Στην Κρήτη παράγεται το Bliss Point γραβιεράκι σε κόκκινο κρασί 3 μηνών ωρίμασης. Η μοναδικότητα της βασίζεται στο πάντρεμα του τυριού με το κρασί που της δίνει ένα γοητευτικό χαρακτήρα. Η κρασογραβιέρα ωριμάζει αργά μέσα σε οινολάσπη από εκλεκτό ξινόμαυρο κρασί. Είναι ένα τυρί με πλούσιο άρωμα και γεύση, ισχυρό και τολμηρό χαρακτήρα.

 Για το πλατό αλλαντικών

Θα συνδυάσουμε το ιταλικό ζαμπόν Norciacotto ζαμπόν renzini με πιπεριά που έχει ιδιαίτερη γεύση καθώς καλύπτεται από ένα λεπτό στρώμα μπαχαρικών και παράγεται από κρέας ιταλικών χοίρων με το Ζαμπόν Πράγας Raspini, το βραστό ζαμπόν τύπου Πράγας το οποίο παράγεται μόνο από εκλεκτά χοιρινά. Με παραδοσιακή συνταγή και χαρακτηριστικά λεπτό καπνιστό άρωμα και ιδιαίτερα ντελικάτη γεύση. Το πλατό θα συμπληρώσει η Coppa Raspini, που παράγεται από εκλεκτό κρέας χοιρινής ωμοπλάτης με φυσική ωρίμαση κάτω από ελεγχόμενες κλιματολογικές συνθήκες. Απαλά πικάντικο με χαρακτηριστικό τυπικό άρωμα.

Στην εορταστική ατμόσφαιρα των γιορτινών μας τραπεζιών θα ταιριάξουν και προϊόντα, όπως ο Σολομός Ιρλανδίας Kenmare: καρδιά φιλέτου από Ιρλανδέζικο φρεσκοαλιευμένο σολομό της περιοχής του Kerry. Καπνίζεται με ξύλα βελανιδιάς και αλατίζεται με ατόφιο θαλασσινό αλάτι. Ιδιαίτερη νότα θα δώσουν οι πέρλες που θα βρούμε στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και θα δώσουν λάμψη στις δημιουργίες μας: Πέρλες φράουλας Pescaviar, Ένα ήπιο μείγμα γλυκού και ξινού, με ελαφρώς ξινή γεύση. Αυτό το μαργαριτάρι της φράουλας, συμπεριφέρεται σαν καραμέλα με ένα υγροποιημένο κέντρο, οι Πέρλες Passionfruit Pescaviar, οι οποίες θα κοντράρουν κάθε γλυκιά γεύση στον μπουφέ μας αλλά και αλλαντικά και χοιρινό κρέας και οι Πέρλες λεμόνι και λάιμ Pescaviar, τέλειες σε ένα καρπάτσιο τόνου ή σε θαλασσινά αλλά και ιδανικές για να εκπλήξουν τους επισκέπτες σε ένα τζιν με τόνικ ή βότκα με λάιμ.

Στην πάντα ενημερωμένη κάβα των καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος βρίσκουμε επιλεγμένες ετικέτες από κάθε γωνιά του κόσμου και της Ελλάδας, κατάλληλα να συνοδεύσουν το φαγητό σε κάθε περίσταση. Για τα γιορτινά καλέσματα μας επιλέγουμε δύο μοναδικά ελληνικά κρασιά. Το Κτήμα Άλφα Ξινόμαυρο είναι ένα αφιλτράριστο κρασί που μένει για 18 μήνες σε γαλλικά βαρέλια. Κυριαρχούν αρώματα κόκκινων φρούτων, αποξηραμένων λουλουδιών, κανέλας και γαρίφαλου. Στόμα γεμάτο με αρώματα βανίλιας, πλούσια δομή και ισορροπημένη οξύτητα. Συνδυάστε το με τα πλατό με τα αλλαντικά και τα κίτρινα τυριά.  Το Κτήμα Avantis Syrah είναι ένα κρασί στο οποίο αποτυπώνονται τα τυπικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας, ενώ η επιρροή του βαρελιού τονίζει ακόμα περισσότερο τον πικάντικο χαρακτήρα του και ενισχύει την πολυπλοκότητά του. Κατάλληλο για να ανοίξει ένα γεύμα, συνοδεύοντας ορεκτικά και πρώτα πιάτα. 

Εκλεκτά προϊόντα, πρωτότυπες ιδέες και γεύσεις γιορτής: όλα όσα χρειαζόμαστε για το εορταστικό μας τραπέζι θα τα βρούμε στα καταστήματα ΑΒ, είτε για να φτιάξουμε εντυπωσιακά και πρωτότυπα πλατό τυριών και αλλαντικών, είτε για να προμηθευτούμε τις καλύτερες πρώτες ύλες για τις συνταγές που θα μαγειρέψουμε οι ίδιοι για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. 

Αναζητήστε τα παραπάνω προϊόντα σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και ανακαλύψτε ακόμα περισσότερα στο xmas.ab.gr/geyseis-giortis/idiaitera-edesmata

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή