Ένα μενού degustation με θέα την εορταστική Αθήνα

Ένα μενού degustation με θέα την εορταστική Αθήνα

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν η τέχνη της απόσταξης και αργής ωρίμανσης συναντά την τέχνη της υψηλής γαστρονομίας, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι παρά η δημιουργία μιας μοναδικής εμπειρίας σε ένα απαράμιλλο μενού degustation, που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε παρέα με τους αγαπημένους σας αυτές τις γιορτές.

Στον έκτο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, το εστιατόριο Hytra μοιάζει σαν να αιωρείται «Πάνω από τα Σύννεφα» του Αττικού ουρανού. Μια αίσθηση που ο βραβευμένος με αστέρι Michelin, chef Τάσος Μαντής προσπάθησε να αποτυπώσει στο “Above the Clouds” μενού γευσιγνωσίας οκτώ σταδίων, την οποία έρχεται να «απογειώσει» το εκλεκτό ρούμι Zacapa Solera 23 από τη Γουατεμάλα.

Ένα μενού degustation με θέα την εορταστική Αθήνα-1

Μέχρι τις 16 Ιανουαρίου (κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης*) μπορείτε να ανακαλύψετε τον πολυδιάστατο γευστικό χαρακτήρα του Ron Zacapa που έχει συνδυαστεί με αριστοτεχνικό τρόπο με τα πιάτα αυτού του ειδικά σχεδιασμένου μενού, έτσι ώστε να έρχεται σε πλήρη ισορροπία. Με εξαίρετες πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς και τροφοσυλλέκτες, ο σεφ Τάσος Μαντής δημιούργησε ένα μενού που «παντρεύει» ελληνικές γεύσεις, με τα γλυκά αρώματα καραμέλας, νότες Sherry, καραμελωμένους ψημένους βραζιλιάνικους καρπούς και φουντούκια που απαντώνται στο ρούμι Zacapa, δημιουργώντας μία πανδαισία γεύσεων.

Ένα μενού degustation με θέα την εορταστική Αθήνα-2

Οι εμπνεύσεις του σεφ Τάσου Μαντή σε συνδυασμό με σερβίρισματα Zacapa Solera 23 από τον bartender Αλέξανδρο Πρεβίστα:

  • Τσάι με λευκό κρεμμύδι, μανιτάρι, λεμονοθύμαρο και εστραγκόν. Χέλι με μήλο, πράσινο τσάι από φύκια και περγαμόντο.
  • Χτένια με κρέμα από άγριο σκόρδο, σάλτσα από καβούρι και βασιλικό.
  • Βοδινό Short Rib με ασπρομάτικα φασόλια Λήμνου, κρεμμυδάκια σε ρούμι Zacapa και μαύρο σκόρδο.
  • Μοσχαρίσια γλώσσα από κρέμα και τσάι αγκινάρας, σιναπόσπορο και λάδι από κάρδαμο.

Και δύο προτάσεις ως επιδόρπιο:

  • Κέικ με ροζ πιπέρι, παγωτό εστραγκόν, βρώμη και φαγόπυρο.
  • Μήλο με πικρή σοκολάτα, μπισκότο κάσιους και αλμυρή καραμέλα, συνοδευόμενα από ένα Above The Clouds Zacapa Old fashioned, συνθέτουν το Above the Clouds μενού που θα διατίθεται στο εστιατόριο Hytra έως και τις 16 Ιανουαρίου 2020.

Συνυφασμένο με την υψηλή γαστρονομία, το fine dining και την εκλεπτυσμένη δημιουργία που αναβλύζει μέσα από αυτή, το ρούμι Zacapa αποστάζεται ανάμεσα σε ψηλά βουνά με ενεργά ηφαίστεια και πράσινα τοπία στη μακρινή Γουατεμάλα. Το αποστακτήριο του φέρει τη χαρακτηριστική ονομασία το «Σπίτι Πάνω από τα Σύννεφα» καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 2.300 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο πολυεπίπεδος γευστικός χαρακτήρας του οφείλεται στους τέσσερις διαφορετικούς τύπους βαρελιών, βαρέλι αμερικανικού ουίσκι, καπνισμένο βαρέλι scotch ουίσκι, βαρέλι Olorosso sherry και βαρέλι sherry Pedro Ximenez που χρησιμοποιούνται στην μακρόσυρτη διαδικασία ωρίμανσης του. Μια εξέχουσα γαστρονομική Michelin Star εμπειρία, θα σηματοδοτήσει με τον καλύτερο τρόπο την αρχή μια νέας χρονιάς, υπό την συνοδεία του γευστικού χαρακτήρα του premium ρουμιού Zacapa Solera 23.

Σημείο αναφοράς το «Σπίτι Πάνω από τα Σύννεφα» και η πολύβουη Αθήνα που βρίσκεται μια ανάσα μακριά από την σάλα του βραβευμένου εστιατορίου, Hytra.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή