Μακαρονάδα με ολίγη πανσέτα και ρίγανη

Μακαρονάδα με ολίγη πανσέτα και ρίγανη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: 30΄

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 300 γρ. χοιρινή πανσέτα (όχι το αλλαντικό), σε λεπτές λωρίδες, πάχους περίπου 1 εκ.
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 300 γρ. ντοματάκια ολόκληρα κονσέρβας, πολτοποιημένα στο μούλτι
  • 50 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού σουμάκ (μπαχαρικό με σκούρο βυσσινί χρώμα και όξινη γεύση. το βρίσκουμε σε μορφή σκόνης, σε καλά μπαχαράδικα), προαιρετικά
  • 100 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την πανσέτα για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε την ντομάτα, 100 ml νερό, τη ρίγανη, το σουμάκ και αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε απαλά, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η πανσέτα και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά για 1 – 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας.

Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε να ρουφήξουν μέρος των υγρών της σάλτσας και αποσύρουμε. Σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί σε μπολ, για να βάλει ο καθένας όσο θέλει.

➔ Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα με ελιές και κάππαρη.

ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ

Μια μαλακιά αρωματική Νεμέα, ένα ροζέ από Cabernet Sauvignon ή από Ξινόμαυρο.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή