Warehouse 10: Η διαδικτυακή αποθήκη που δίνει πρόσβαση στα limited edition του Κτήματος Κυρ-Γιάννη

Warehouse 10: Η διαδικτυακή αποθήκη που δίνει πρόσβαση στα limited edition του Κτήματος Κυρ-Γιάννη

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «cloud» του κτήματος Κυρ-Γιάννη, ο Στέλλιος Μπουτάρης «ανεβάζει» επιλεκτικά, σπάνιες ετικέτες, παλιές σοδειές, ακυκλοφόρητα κρασιά.

Η αποθήκη "10" του Κτήματος Κυρ-Γιάννη χτίστηκε το 1994 στο Γιαννακοχώρι για να γίνει ως υπόγειο κελάρι ο χώρος φιλοξενίας των δρύινων βαρελιών όπου ωρίμαζαν το Ξινόμαυρο, το Merlot, το Syrah κι άλλες ποικιλίες και χαρμάνια του κτήματος. Μηδενός εξαιρουμένης, κάθε ετικέτα του οινοποιείου που επιδέχθηκε παλαίωση, πέρασε ένα μέρος της ζωής της στην αποθήκη “10”, ώσπου το 2016 που πλέον η αποθήκη αδυνατούσε να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του οινοποιείου, τα βαρέλια μετακόμισαν σε ένα καινούριο κελάρι.Η αποθήκη άδειασε αλλά προσωρινά.

Τον Δεκέμβρη του ‘19 η αποθήκη "10" βρίσκει ξανά την πρακτική της αξία, αυτή τη φορά με ακόμα πιο επιλεκτικό περιεχόμενο. Αναβιώνει ψηφιακά και γεμίζει με ετικέτες που επιλέγει προσωπικά, ο ίδιος ο Στέλλιος Μπουτάρης, με κριτήριο την ιδιαιτερότητα και την μοναδικότητά τους. Η διαδικτυακή πλατφόρμα “WAREHOUSE 10” δίνει πρόσβαση σε μοναδικά προϊόντα και υπηρεσίες της Κυρ-Γιάννη, όπως παλιές σοδειές – ορόσημα, ακυκλοφόρητες ετικέτες, εκδηλώσεις και ξεχωριστές οινικές αναζητήσεις. Το περιεχόμενο ανανεώνεται κάθε τόσο, γι’ αυτό και έχει αξία να την ψαχουλεύουμε τακτικά.

Warehouse 10: Η διαδικτυακή αποθήκη που δίνει πρόσβαση στα limited edition του Κτήματος Κυρ-Γιάννη-1

Την τελευταία φορά που επισκέφθηκα την Αποθήκη ανακάλυψα θησαυρούς, όπως την σούπερ σπάνια τριλογία Λίμνη-Σινιάκι-Κυκλάμινα, τα λεγόμενα δηλαδή και “Cru της Ράμνιστας” από 100% Ξινόμαυρο από τρία διαφορετικά αμπελοτεμάχια του Κτήματος. Μάλιστα από την εν λόγω, εξαιρετική σοδειά του 2011 διατίθενται μόλις 100 κασετίνες 3 φιαλών. Βρήκα επίσης το Πάλπο 2014 που είναι μονοποικιλιακό Chardonnay περιορισμένης παραγωγής στην πρώτη χρονιά κυκλοφορίας του, το οποίο διατίθεται σε μόλις 40 φιάλες, κι ακόμα τη Ράμνιστα 2009, τον διαχρονικό πρεσβευτή του Κτήματος Κυρ-Γιάννη στην παλαιότερη διαθέσιμη σοδειά του σε μόλις 40 φιάλες με αφορμή τη δεκαετή επέτειο από τον τρύγο.

Ο ίδιος ο Στέλλιος Μπουτάρης εξηγεί ότι «το Warehouse10.gr δημιουργήθηκε για να μοιράζομαι μαζί σας κρασιά ιδιαίτερης σημασίας για μένα. Μερικές φορές το χρόνο, θα τοποθετώ στην αποθήκη παλιές σοδειές του Κτήματος, καθώς και ιδιαίτερες, ακυκλοφόρητες ετικέτες. Έτσι, θα μπορέσω να μοιραστώ μαζί σας κάποια από τα διαμαντάκια που κρύβουμε στην Αποθήκη μας».

Για περισσότερες πληροφορίες: www.warehouse10.gr , Τ/23320-51.100.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή