Τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής γίνονται φωτεινές, γλυκές, αλλά ισορροπημένες μαρμελάδες, που κρατούν όλο το άρωμα και τη γεύση του φρούτου. Μανταρίνι, νεράντζι, λεμόνι και πορτοκάλι μας χαρίζουν μαρμελάδες με την σπιρτάδα και την γλυκόπικρη γεύση των εσπεριδοειδών. Τα κυδώνια διαλύονται σε ένα σιρόπι με απίστευτο ρουμπινί χρώμα και τα μήλα παντρεύονται με χουρμάδες σε ένα πρωτότυπο, σφιχτό άλειμμα στο οποίο κυριαρχεί το χειμωνιάτικο άρωμα της κανέλας. Ακόμα κι η μπανάνα γίνεται μαρμελάδα και μάλιστα με σοκολάτα!
Δεν λείπουν όμως και οι πιο… ασυνήθιστες συνταγές, με το ιδιαίτερο στίγμα του Στέλιου Παρλιάρου. Ο αγαπημένος Έλληνας ζαχαροπλάστης μας προτείνει μαρμελάδες λαχανικών όπως καρότο με σέλινο ή παντζάρι για να συνοδεύσουμε τυριά, αλλά και μια πρωτότυπη μαρμελάδα από γάλα και βανίλια.
Γλυκές Αλχημείες Φεβρουαρίου – Μαρτίου. Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»