Αν οι μπιραρίες άνθιζαν όπως οι ζυθοποιίες

Αν οι μπιραρίες άνθιζαν όπως οι ζυθοποιίες

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Barley cargo

Αν οι μπιραρίες άνθιζαν όπως οι ζυθοποιίες-1

Εδώ πίνουμε 23 draught που αλλάζουν κάθε τόσο, εμφιαλωμένες μπίρες από όλο τον κόσμο, πολλές εγχώριες επιλογές, αρκετές σπάνιες ετικέτες, σε ένα σύνολο που αγγίζει το σοβαρότατο νούμερο των 540 ζύθων. Στο Barley διοργανώνονται επίης τρία φεστιβάλ στη διάρκεια του χρόνου (μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα τους στο Facebook) και τότε στην γκάμα τους προστίθενται και καμιά 30αριά έξτρα ετικέτες και πολλά βαρέλια, ανάλογα με τη θεματική. Θα χορτάσετε με μπέργκερ, λουκάνικα, μπιφτέκια και άλλα πληθωρικά σνακ. Ν.Μ.

Κολοκοτρώνη 6, κέντρο, Τ/210-32.30.445.


The Lazy Bulldog

Αν οι μπιραρίες άνθιζαν όπως οι ζυθοποιίες-2

Στις τηλεοράσεις παίζει μονίμως εγγλέζικο ποδόσφαιρο, αλλά και διεθνή ντέρμπι. Στα ψυγεία κρυώνουν μπίρες παγκόσμιες, κάμποσες δικές τους εισαγωγές, ολοένα και περισσότερες ελληνικές μικροζυθοποιίες, ενώ οι 30 βρύσες έχουν draught μπίρες που αλλάζουν τακτικά και σερβίρονται στα κατάλληλα ποτήρια. Ατμοσφαιρική, αυθεντική εγγλέζικη παμπ, με αγγλικού και αμερικανικού τύπου κουζίνα, με best sellers το fish and chips και το club sandwich. Επίσης, ποικιλίες με διαλεγμένα λουκάνικα, μπέργκερ και καλό Τ-bone steak σε χορταστικές μερίδες. Ν.Μ.

Ορφέως 2 και Περσεφόνης 13, Γκάζι, T/6975-026.836.


Tar Beer Restaurant

Αν οι μπιραρίες άνθιζαν όπως οι ζυθοποιίες-3

Άνοιξε το 1988 και από τότε λειτουργεί αδιαλείπτως. Κλασική στη διακόσμηση, με κυρίαρχο το ξύλο, κλασική στη μουσική με ακούσματα από τη Λατινική Αμερική, κλασική ως προς το φαγητό με γερμανικές επιρροές. Επιλέγουμε από περίπου 100 ετικέτες ζύθου, κυρίως από Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Ολλανδία, αλλά και από την Ελλάδα. Ο ιδιοκτήτης της, Βαγγέλης Διακάκης, μουσικός, αρχικά έκανε ωδείο την υπέροχη μονοκατοικία με κήπο, αλλά τελικά την έκανε μπιραρία-στέκι για πολλούς καλλιτέχνες, η οποία φιλοξενεί εκθέσεις ζωγραφικής και μουσικά σχήματα. Ένας ολόσωμος καθρέφτης, χωρίς καν κορνίζα, είναι φιλοτεχνημένος από τον Αλέκο Φασιανό και κοσμεί τον χώρο της σκάλας, ενώ στους τοίχους θα δείτε απλά χαρτιά με στίχους του Καβάφη. Μ.Β.

Λεωφ. Ηρακλείου 34, Άνω Πατήσια, Τ/210-22.37.717, καθημερινά 20.30-01.30.


The Local Pub

Αν οι μπιραρίες άνθιζαν όπως οι ζυθοποιίες-4

Τι να ζηλέψει η Local από τις αντίστοιχες του εξωτερικού; Οι σκληροπυρηνικοί της μπίρας την έχουν περί πολλού. Θα βρείτε κοντά στις 21 κάνουλες draught, οι οποίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλλάζουν. Πάμπολλες διεθνείς ετικέτες, πολλές δικής τους εισαγωγής, αλλά και αρκετές από ελληνικές μικροζυθοποιίες. Ο ιδιοκτήτης Φώτης Αναστασίου έχει πάει αρκετά βήματα παραπέρα. Εδώ και λίγο καιρό, πλάι στην παμπ λειτουργεί και το δικό τους ζυθοποιείο Αναστασίου, που παράγει αρκετές εποχικές, φρέσκες μπίρες, όπως η Καθημερινή, μια αφιλτράριστη παραδοσιακή lager, και η Σταράτη, μια αρωματική weiss. Ροκ, σκα, πανκ από τα ηχεία, ατμοσφαιρικός χώρος, στα πρότυπα μιας κλασικής εγγλέζικης παμπ, και το κάπνισμα απαγορευμένο πολύ πριν απαγορευτεί επίσημα. Ν.Μ.

Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι, τηλ. 6940-864.443. Καθημερινά 18.00-02.00, Δευτέρα κλειστά.


Tales of Ales

Αν οι μπιραρίες άνθιζαν όπως οι ζυθοποιίες-5

Ένα μικρό μπαρ, που, ενώ άνοιξε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, μοιάζει ήδη κλασικό. Εδώ έχουν καταφέρει να στριμώξουν περισσότερες από 150 μπίρες στην κάβα τους, από τις οποίες οι μισές παράγονται εγχώρια. Πολύ ενημερωμένοι οι υπεύθυνοι, όχι μόνο είναι γνώστες, αλλά και τους αρέσει να μοιράζονται όσα ξέρουν για την μπίρα εν γένει. Λογικές τιμές και καλή εξυπηρέτηση. Ανανεώνουν συνεχώς τη συλλογή τους με ιδιαίτερες εισαγωγές παλιών και νέων ζυθοποιών. Ν.Δ.

Μιλτιάδου 19, κέντρο, Τ/210-32.52.540, Τρίτη-Πέμπτη 14.00-23.00, Παρασκευή-Σάββατο 14.00-00.00, Δευτέρα κλειστά.


Strange Brew Taproom & Bottleshop

Αν οι μπιραρίες άνθιζαν όπως οι ζυθοποιίες-6

Είναι το brand που χειροκροτούν όλοι οι εγχώριοι ψαγμένοι ζυθοπότες. Η ετικέτα τους Jasmine IPA είναι μια πολύ νόστιμη μπίρα, άκρως λουλουδάτη, φουλ αρωματική, σε πιάνει από τη μύτη. Σαν να φιλάς μπουκέτο ανθέων. H Μandy Black είναι μια export stout, πολύ στιβαρή, σαν γροθιά με 7% αλκοόλ. Οι ιδιοκτήτες είναι τρεις νομάδες ζυθοποιοί, οι οποίοι αποφάσισαν να στεγάσουν το project τους στο Κουκάκι. Το ιδιαίτερο αυτό ζυθομπάρ δεν μοιάζει με καμία άλλη μπιραρία της πόλης, έχει μίνιμαλ αισθητική, hip θαμώνες, ωραία μουσική. Στα δέκα βαρέλια τους φιλοξενούν εγχώριους και ξένους παραγωγούς, που αλλάζουν συχνά, ενώ στα ράφια τους θα βρείτε περισσότερες από 40 επιλογές σε φιάλη ή κουτάκι. Ν.Δ.

Φαλήρου 68, Κουκάκι, Τ/210-92.32.146. Καθημερινά 18.00- 01.00, Δευτέρα κλειστά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή