Σούπα κοκκινιστή με δύο είδη τραχανά, καυκαλήθρες και φέτα

Σούπα κοκκινιστή με δύο είδη τραχανά, καυκαλήθρες και φέτα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζεστός και παρηγορητικός ο τραχανάς γίνεται με τη προσθήκη φέτας και χορταρικών ένα γρήγορο και απολαυστικό βραδινό.

Εύκολο / Μερίδες: 4 / Προετοιμασία: 15΄ / Χρόνος: 30΄

Υλικά

  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς ξινός αλευρένιος + 1/2 φλιτζ. τσαγιού γλυκός σταρένιος
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1.300 ml ζωμός κότας  ή νερό
  • 250 γρ. φέτα της αρεσκείας μας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια μέτρια κατσαρόλα και σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις καυκαλήθρες και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε τον γλυκό τραχανά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την ντομάτα και το ζωμό ή το νερό. Οταν πάρει βράση, ανακατεύουμε, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε και τον ξινό τραχανά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και τα δύο είδη τραχανά και να χυλώσει η σούπα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό.

Παίρνουμε μία κουτάλα σούπα και τη ρίχνουμε στο μούλτι, χτυπάμε και ξαναρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε, αποσύρουμε, προσθέτουμε τη φέτα, τη ρίγανη, αφήνουμε το φαγητό για 1 – 2 λεπτά να «ξεκουραστεί» και σερβίρουμε με ζεστό ψωμί, πράσινη σαλάτα και λίγο σαλάμι Λευκάδας.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή