Παραδοσιακοί, αφράτοι και μαστιχωτοί

Παραδοσιακοί, αφράτοι και μαστιχωτοί

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη σωστή αναλογία ξηρών καρπών ή κακάο, με ίνες, αφράτος και σε προσιτές τιμές: αυτά ήταν τα βασικά κριτήρια για τις δοκιμές μας.

Αργουδέλης

Πάνω από 4 γενιές μετράει η οικογένεια Αργουδέλη στην παραγωγή χαλβά. Και όλη αυτή η συσσωρευμένη εμπειρία αντικατοπτρίζεται και στο προϊόν. Μυρωδάτος, ινώδης, με γεμάτη γεύση είναι ο χαλβάς που παράγεται στο εργοστάσιο στα Καμίνια. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά: το σουσάμι επιλέγεται προσεκτικά, περνάει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και το προϊόν στο τελικό στάδιο ζυμώνεται υπομονετικά στο χέρι. Έτσι αποκτά την τραγανή υφή και τις κλωστές του. Η οικογένεια Αργουδέλη παράγει και ταχίνι, γλυκά του κουταλιού, βανίλιες και λουκούμια. Η σειρά «Ταχίνι Twist» έχει ενδιαφέροντες συνδυασμούς, όπως το ταχίνι με φουντούκι, μαστίχα και μέλι ή το ταχίνι με φιστίκι και μέλι. 

→ Πρατήρια: Ν. Φραγκούλη 38, Καμίνια, Τ/210-48.12.880, Δ. Γούναρη 31-33, Πειραιάς, Τ/210-41.79.469. Τα προϊόντα του Αργουδέλη τα βρίσκουμε επίσης σε παντοπωλεία σε όλη τη χώρα.

Χαλβάς Κυργίων Παπαδόπουλος

Στο χωριό Κύργια της Δράμας παράγεται αυτός ο εκλεκτός χαλβάς από τους απογόνους του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε μάθει την τέχνη στην Τουρκία και ήρθε ως πρόσφυγας στην Δράμα. Δοκιμάστε τον χαλβά με ταχίνι ολικής άλεσης, σιρόπι γλυκόζης και κουβερτούρα υγείας – πεντανόστιμος! 

→ Τηλ. παραγωγού 25210-68.100, σε επιλεγμένα παντοπωλεία σε όλη την Ελλάδα.

Λουκάς

Πρόσφυγες από την Πόλη, τα αδέρφια Λουκά ήρθαν στη Θεσσαλονίκη το 1945 και ξεκίνησαν να φτιάχνουν χαλβά σε ένα μικρό εργαστήριο. Η 3η γενιά σήμερα συνεχίζει να φτιάχνει παραδοσιακό, ινώδη χαλβά, εξαιρετικής νοστιμιάς. 

→ Τηλ. παραγωγού: 2310-764.362, σε επιλεγμένα σημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Παπασταύρου

Την τέχνη του χαλβαδοποιού ο κύριος Γιώργος Παπασταύρου την έμαθε από τον πατέρα του, κύριο Αντώνη, κι εκείνος από τον δικό του πατέρα, τον Γιώργο Παπασταύρου. Έτσι ίδρυσε την οικογενειακή χαλβαδοποιία το 1924 στο κέντρο των Γιαννιτσών, σε ένα μικρό εργαστήρι στην οδό Χατζηδημητρίου 8, εκεί όπου σήμερα βρίσκεται το πρατήριό τους. Μέχρι και σήμερα ακολουθούν την παραδοσιακή μέθοδο παραγωγής. Το αυστηρά επιλεγμένο σουσάμι αποφλοιώνεται, κοσκινίζεται, πλένεται και αλέθεται σε παραδοσιακούς πετρόμυλους. Γι’ αυτό και ο χαλβάς που παράγεται είναι ινώδης, αφράτος, απόδειξη ότι είναι χειροποίητος, με παραδοσιακή συνταγή και από καλό τεχνίτη. Εκτός από τις κλασικές γεύσεις βανίλια, ολόκληρο καβουρδισμένο αμύγδαλο, κακάο και χαλβά με ταχίνι ολικής άλεσης, δοκιμάστε και τις νέες γεύσεις με σοκολάτα κουβερτούρα, σύκο και πορτοκάλι. Η χαλβαδοποιία Γιαννιτσών του Γιώργου Παπασταύρου παράγει και ολικής αλέσεως ταχίνι, νόστιμο και με βελούδινη υφή.

→ Πρατήριο Παπασταύρου (Χατζηδημητρίου 8, Γιαννιτσά, τηλ. 23820-22.286, 23820-83.752) και στη Θεσσαλονίκη, Βενιζέλου 20. Στην Αθήνα, στο Παραδοσιακό Μπακάλικο (Πρόκλου 1, Παγκράτι, Πλ. 28ης Οκτωβρίου 2, Ηλιούπολη) και στο Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής (Σοφοκλέους 1, Αθήνα).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή