ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Μύδια αχνιστά και πικάντικα

nor_midia

Εύκολο / Μερίδες: 4 / Προετοιμασία: 10' / Χρόνος: 8'

Ο κ. Γιάννης Αλμπάνης από την ταβέρνα «Γλάρος» στην Κεραμωτή μάς ετοίμασε τη δική του εκδοχή για τα αχνιστά μύδια – είναι ένα πιάτο που τρώγεται πολύ στην περιοχή. Όσο πιο ψωμωμένα και μεγάλα μύδια βρείτε, τόσο το καλύτερο.

Υλικά

  • 1½ κιλό μύδια, καθαρισμένα
  • 1/2 πιπεριά πράσινη καυτερή, ψιλοκομμένη (ή όσο θέλουμε)
  • 1 σκελίδα σκόρδου, σε φετάκια
  • τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 1 – 2 κουτ. σούπας μουστάρδα (προτιμότερο πικάντικη)
  • 200 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Τα πλένουμε καλά, τρίβουμε τα κελύφη τους για να απομακρύνουμε τυχόν ακαθαρσίες και τραβάμε με μια απότομη κίνηση τον βύσσο, το γένι που εξέχει.

Τα πλένουμε ξανά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μύδια με την πιπεριά, το σκόρδο, το μαϊντανό και τη μουστάρδα για περίπου 2 – 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Οσα μύδια μείνουν κλειστά τα πετάμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr