Resto police

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ατυχείς στιγμές ή παγιωμένες κακές συμπεριφορές; Όλα αυτά που θα θέλαμε να διορθωθούν στην εστίαση.

  • Διάφορα μαγειρεία και ταβέρνες το έχουν πάρει είδηση, ελπίζω να εξαπλωθεί κι άλλο: Οι σούπες, ειδικά τον χειμώνα, αρέσουν πολύ στους πελάτες! Εξωτικές με γάλα καρύδας και κάρι, βελουτέ με λαχανικά, πλήρη γεύματα με κρέας, οι επιλογές είναι πολλές. Όπου βρω καλή σούπα, επιστρέφω ξανά και ξανά. Θα ήθελα να αυξάνονταν οι επιλογές μου.
  • Φίλος επέμενε πολύ να δοκιμάσουμε μια πιτσαρία στη γειτονιά του που διαφήμιζε μεγάλες πίτσες σε προσιτές τιμές. Η περίοδος που ήμουν φοιτήτρια και αυτό που είχε σημασία ήταν η ποσότητα, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η πίτσα ήταν όπως την περίμενα: άνοστη και κακοψημένη. Όταν περιποιημένες πίτσες σερβίρονται πλέον σε προσιτές τιμές, γιατί να προτιμήσω την κακοφτιαγμένη της συνοικιακής πιτσαρίας;
  • Ένα εστιατόριο με χαρακτηρισμό εντοπιότητας στον τίτλο του δεν θα έπρεπε να τιμά αυτή την εντοπιότητα; Σαφώς, ναι. Γιατί λοιπόν αυτό δεν είναι αυτονόητο; Γιατί ένα στέκι, λόγου χάρη, με τον τίτλο «Η ωραία Κρήτη» να μην έχει έστω ένα κρητικό κρασί στη λίστα του; Γιατί το μενού του να περιλαμβάνει μόνο γαστρονομικές ακροβασίες, χωρίς μάλιστα το δίχτυ ασφαλείας από έστω ένα κλασικό, παραδοσιακό κρητικό πιάτο, νόστιμο και καλομαγειρεμένο; Αλήθεια, γιατί;
  • Οι τουαλέτες είναι μέρος του εστιατορίου και άρα μέρος της συνολικής μας εμπειρίας. Δυστυχώς, είναι ελάχιστοι οι χώροι που φροντίζουν για την καθαριότητά τους κατά τη διάρκεια του σέρβις. Ειδικά σε κάποια εστιατόρια με πολύ φροντισμένη σάλα, όπως είναι το Belle Amie στον Πειραιά, δεν δικαιολογείται. Στις ώρες αιχμής θα πρέπει να υπάρχει κάποιος που να αναλαμβάνει να φρεσκάρει και να καθαρίζει τον χώρο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή