1 αλυσίδα+4 τετραγωνικά μέτρα

1 αλυσίδα+4 τετραγωνικά μέτρα

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νέες αφίξεις στην Αθήνα που θα εκτιμήσουν δεόντως οι λάτρεις του ποιοτικού καφέ.

Στην Αθήνα μέσα στον Γενάρη, με ένα μυρωδάτο μπαμ που μοσχοβολάει καφέ, άνοιξαν το ένα μετά το άλλο τα Cultivos. Το πρώτο στον Άγιο Στέφανο, πολύ κοντά στο boutique roastery της εταιρείας taf, που τα προμηθεύει με φρεσκοκαβουρδισμένους κόκκους. Τα επόμενα Cultivos (πλέον σε Νέα Σμύρνη, Άγιο Δημήτριο, Πανόρμου, Πειραιά, Κολωνάκι, στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και στην Πάφο της Κύπρου) αποτελούν ένα σύγχρονο μοντέλο coffeeshop νέας γενιάς, 5ου κύματος, όπως αυτοχαρακτηρίζονται.

Ποιοτικός καφές, υγιεινά και ελαφριά γεύματα, μηχανές και εξοπλισμός νέας τεχνολογίας, baristi με υψηλή κατάρτιση. Κάποια λειτουργούν μόνο ως take out και λιανικής για καφέ στο σπίτι, άλλα διαθέτουν χώρο για μερικά τραπέζια και άλλα αρκετά τετραγωνικά, ώστε να στεγάζουν ένα μικρό καβουρδιστήρι, χώρο για γευσιγνωσία, μεγάλη κουζίνα όπου ετοιμάζονται, εκτός από χυμοί και φρέσκα σάντουιτς, σαλάτες, bowls, αφράτη ζύμη pinza, πολλά χορτοφαγικά και vegan πιάτα. Ήπιαμε εσπρέσο, που φτάνει χωρίς μεσάζοντες, απευθείας από τον μύλο επεξεργασίας Lia Micromill της Κόστα Ρίκα, αλλά και έναν βελούδινο flatwhite με ισορροπημένη οξύτητα, με καφέ από τον Παναμά. Εκτός από τη μηχανή εσπρέσο, εκχύλιση κάνουν και σε Modbar, μια σχετικά καινούργια πρόταση-εγκατάσταση για την παραγωγή καφέ που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τη θρυλική La Marzocco. Διαθέτουν υπηρεσία delivery. Προσεχώς στην πιάτσα του Συντάγματος, αλλά και στου Ψυρρή.

Στον χάρτη των ποιοτικών καφέ του κέντρου προστέθηκε και ένα ακόμα, εκ Κρήτης ορμώμενο. Πρόκεται για το εκλεκτό Crop του Ηρακλείου, που εδώ και οκτώ χρόνια καβουρδίζει μερικούς από τους νοστιμότερους κόκκους που φτάνουν στη χώρα. Μόλις σε 4 τετραγωνικά μέτρα λειτουργεί το αθηναϊκό Crop, μέσα στο κατάστημα Slam Dunk, που εξιδικεύεται σε μπασκετικά είδη. Δεν έχει χώρο να καθήσετε, είναι ιδανικό για διερχόμενους και βιαστικούς. Από το παράθυρο που βλέπει στο μικρό στενό της Φωκίωνος σερβίρουν καφέ από δυο χώρες προέλευσης, την Αιθιοπία και τη Βραζιλία, ενώ έχουν δημιουργήσει και ένα χαρμάνι με το όνομα NBA, με κόκκους από τη Νικαράγουα, τη Βραζιλία και την Αφρική.

Από τους καφέδες μοναδικής προέλευσης η Βραζιλία έχει πιο ήπιο προφίλ, με γεύση που θυμίζει μελάσα και ταιριάζει αρκετά σε ροφήματα που περιέχουν γάλα. Η Αιθιοπία δίνει ένα πιο «δροσιστικό» φλιτζάνι, με επίγευση ελαφρώς πιο όξινη. Διαθέτουν τέσσερις επιλογές σε φυτικά γάλατα (αμυγδάλου, βρώμης, καρύδας, σόγιας και από σκόνη αρακά), ενώ τον καφέ φίλτρου μπορούν να τον προετοιμάσουν σε τρεις διαφορετικές συσκευές και συνήθως προέρχεται από την Αιθιοπία. Η πρώτη δοκιμή ήταν ένα τρίποντο στη γεύση και την τεχνική. Καλή αρχή!

Cultivos, Σκουφά 66-68, Κολωνάκι, Τ/213-03.19.431-2., www.cultivoscoffee.gr

Crop by Slam Dunk, Ερμού 37 και Φωκίωνος 5, Σύνταγμα. Ανοιχτά Δευτέρα με Σάββατο 07.00- 21.00, κλειστά τις Κυριακές ( εκτός από αυτές που λειτυργούν τα εμπορικά καταστήματα).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή