Βόλτα στην πόλη

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καινούργια cafés, στέκια για φαγητό, διακεκριμένα μπαρ, παλιά αγαπημένα μαγαζιά, ευπώλητα προϊόντα, hot τραπέζια σε όλη την Ελλάδα. Κάθε Παρασκευή η Νένα Δημητρίου μας προτείνει τα καλύτερα.

Μενού για περιορισμένες εμφανίσεις

Ο υπέροχος σεφ του Tudor Hall, κύριος Αλέξανδρος Κοσκινάς, περήφανος Κερκυραίος, συνηθίζει να μου δίνει ένα σακουλάκι με «σπετσερικό» (από το καλό), όταν επισκέπτομαι το εστιατόριο για να μαγειρεύω «και να μυρίζει το Παγκράτι σαν καντούνι» λέει. Συνηθίζει επίσης να βάζει λίγο από την κορφιάτικη κουζίνα στα πιάτα του γκραντιόζου Tudor Hall.

Εκτός από το εποχικό a la carte μενού (με πιάτα βαθιά νόστιμα, τεχνικής φραντσέζας και ψυχής ελληνικής) για λίγο καιρό και μέχρι τις 5 Απριλίου θα «τρέχει» στο εστιατόριο ένα μενού με γεύσεις του δάσους, ό,τι πρέπει δηλαδή για έναν αξέχαστο αποχαιρετισμό στην Άνοιξη. Δυο σαλάτες, δυο κυρίως και ένα ορεκτικό περιλαμβάνει το μενού, μαγειρεμένα με άγρια μανιτάρια ψημένα σε ξυλόφουρνο, μαύρη τρούφα, φασιανό, φιλέτο από ελάφι και άλλα τέτοια, συνοδεία εξαιρετικών κρασιών από το κελάρι με τα σπουδαία τους.

Βασιλέως Γεωργίου Α΄ 3, Σύνταγμα, Τ/210-32.22.210.

Βόλτα στην πόλη-1

Ένα από τα πιάτα του μενού Άνοιξη στην Σπονδή.

Με αφιέρωση στην Άνοιξη

Ένα θεματικό δείπνο σε ένα εστιατόριο αστέρων, ένα κρασί σε πρώτη πανελλήνια κυκλοφορία από έναν παραγωγό που τολμά με σύνεση και νέοι, ικανοί, ωραίοι λόγοι για να πάμε στη Σπονδή. Εδώ στο νεοκλασικό του Παγκρατίου που έχουν καλούς τρόπους και καλές προθέσεις, βρίσκουν αφορμές για να ανοίγουν το «σπίτι» τους σε περισσότερους επισκέπτες. Το Spondi Hommage είναι ένας κύκλος θεματικών δείπνων και για τον μήνα Μάρτιο φέρνει στο επίκεντρο την Άνοιξη.

Οι σεφ Άγγελος Λάντος και Arnaud Bignon εμφανίζουν σε μια αρμονική ακολουθία πιάτα από ανοιξιάτικα μενού περασμένων χρόνων. Πρόκειται για ένα μενού γευσιγνωσίας με πέντε στάδια τα οποία θα περάσετε αργά. Ο οινοπαραγωγός Χρήστος Ζαφειράκης από τον Τύρναβο συστήνει για πρώτη φορά εδώ την εκφραστική Μαλαγουζιά βιολογικής καλλιέργειας, ένα κρασί «ζουμερό» που θα ανοίξει το γεύμα ως απεριτίφ. Κι αφού τα φρούτα της Μαλαγουζιάς θα σας πιάσουν από τη μύτη, θα έρθει φουά γκρά, λαβράκι, μοσχάρι γάλακτος σε μοναδικές συνθέσεις, όπως και επιδόρπιο. Το μενού «Άνοιξη» κοστίζει 85 € /άτομο και είναι διαθέσιμο μόνο από Κυριακή μέχρι και Πέμπτη για όλο το Μάρτιο, και μόνο μετά από ενημέρωση πως η κράτηση αφορά το συγκεκριμένο μενού κατά την πραγματοποίηση της (μέσω e-mail ή τηλεφώνου).

Πύρρωνος 5, Παγκράτι, Τ/210-75.64.021., [email protected]

Βόλτα στην πόλη-2 

Χαλβάς δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου στο μπραντς του Athénée.

 

Τα γλυκά του Στέλιου στο μπραντς του Athénée

Από αυτή την Κυριακή και όλες τις Κυριακές μέχρι το τέλος Μαρτίου ο Στέλιος Παρλιάρος ετοιμάζει έναν μπουφέ γεμάτο γλυκά για το brunch του Athénée. Δίπλα στον καλοφτιαγμένο καφέ, τα ανάλαφρα κοκτέιλ και τις δημοφιλείς συνταγές του Νίκου Σκλήρα, ο Στέλιος συμπληρώνει την νοστιμιά με αφράτη μανταρινόπιτα, απαλό σιμιγδαλένιο χαλβά, πολίτικο ρεβανί με μαστίχα, και φυσικά κάποιες σοκολατένιες συνταγές: κέικ με γκανάς σοκολάτα και φραμπουάζ,  τάρτα τζιαντούγια και μους σοκολάτας σε ποτήρι.

Βουκουρεστίου 9, Σύνταγμα, Τ/ 210-32.51.430.

Αναμένεται στο Παγκράτι

Στο Μετς αναμένεται να ανοίξει το Joshua Tree, ένα cafe με μεγάλες τζαμαρίες επί της Αναπαύσεως. Εδώ θα βρουν το στέκι τους οι ψαγμένοι καφεπότες, όσοι αγαπούν τις craft μπίρες και τα λάιτ, υγιεινά αλλά όχι ξενέρωτα γεύματα. Καλιφόρνια και Αμερική δίνουν έμπνευση τόσο για το στυλ του Joshua Tree όσο και για την κουζίνα. Εχουν επιλέξει να σερβίρουν χορτοφαγικά, vegan και χωρίς γλουτένη πιάτα. Συνεργάζονται με την Area 51 για τον καφέ- έχουν φιλοτεχνήσει ειδικά για το χώρο και μια υπέροχη μηχανή. Εκτός από καλό καφέ θα έχουν και πολλά εναλλακτικά ροφήματα, super food latte όπως  turmeric latte, όλα με φυτικά γάλατα αλλά και ρόφημα σοκολάτας με ωμό βιολογικό κακάο, σμούθις και ροφήματα detox. To αλκοόλ δεν θα λείπει, εκτός από τις craft μπίρες, τους μηλίτες και το κρασί, θα λειτουργεί ένα πλήρες μπαρ. Ένοικοι του Παγκρατίου και μη, ανυπομονούμε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή