Τώρα που έχουμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι ετοιμάζουμε σπιτικές μαρμελάδες και κλείνουμε όλο το άρωμα και τη γεύση του φρέσκου φρούτου σε βαζάκια. Ετσι θα έχουμε για όλον τον χρόνο τα φρούτα της αρεσκείας μας στη διάθεση όλης της οικογένειας. Θα τις αλείψουμε σε ψωμί, θα ετοιμάσουμε τάρτες και θα γεμίσουμε τσουρέκια και κρουασσάν και μπισκότα.
Τα φρούτα, ο ρόλος της ζάχαρης και το σωστό δέσιμο για την τέλεια μαρμελάδα.
Φρουτένιες και αρωματικές. Οι μαρμελάδες γίνονται από καρπούς που βράζουν και χάνουν το σχήμα τους, γίνονται πολτός ή διαλύονται εντελώς. Ωστόσο, πρέπει να διατηρούν το αυθεντικό άρωμα του φρούτου και η γλύκα της ζάχαρης να μην καλύπτει τη γεύση τους, όπως γίνεται με τα γλυκά του κουταλιού. Η κύρια διαφορά τους είναι το σιρόπι: στις μαρμελάδες πρέπει να είναι πυκνό, ενιαίο, να ενσωματώνεται στην υφή τους, να μοιάζει πιο πολύ με ρευστό ζελέ.
Αφού φτιάξουμε την μαρμελάδα μας, την δοκιμάζουμε σε μια Πάστα φλόρα γευστική και ιδαίτερη!
Μαρμελάδα με ψιλοκομμένα εσπεριδοειδή
Μαρμελάδα από γάλα και βανίλια
Μαρμελάδα μανταρίνι με λικέρ μαστίχα
Με την ιδιαίτερη αυτή μαρμελάδα που φτιάξαμε, γεμίζουμε σοκολατένια σαντουιτσάκια