Αφιέρωμα: Ταξιδεύουμε μέσα από βιβλία μαγειρικής

Αφιέρωμα: Ταξιδεύουμε μέσα από βιβλία μαγειρικής

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραγγέλνουμε τα βιβλία που μας αρέσουν ηλεκτρονικά και ταξιδεύουμε νοερά, μέσα από τις σελίδες τους σε κουζίνες του τόπου μας αλλά και όλου του κόσμου, μαθαίνοντας τη γαστρονομία τους, τις μαγειρικές τους και αποκομίζοντας πολύτιμες συμβουλές.

 Τα βιβλία των καλοφαγάδων

Αφιέρωμα: Ταξιδεύουμε μέσα από βιβλία μαγειρικής-1

Από τις αμέτρητες νέες διεθνείς γαστρονομικές εκδόσεις «ψαρεύουμε» τις πιο ενδιαφέρουσες στα διαδικτυακά βιβλιοπωλεία. Για τον λάτρη των γλυκών, για τον ερασιτέχνη μπάρμαν, για τον συλλέκτη coffee table εκδόσεων, για τον παθιασμένο κυνηγό των νέων τάσεων στην κουζίνα, κάθε βιβλίο θα βρει κι άλλον αποδέκτη, θα γίνει δώρο σε φίλο αγαπημένο. Δείτε το άρθρο εδώ.


 Μια ξενάγηση στην περσική κουζίνα

Αφιέρωμα: Ταξιδεύουμε μέσα από βιβλία μαγειρικής-2

Η Ιρανή αυτοεξόριστη Najmieh Batmanglij, η οποία έχει ήδη επτά βιβλία μαγειρικής στο ενεργητικό της, επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και εξιστορεί τις εμπειρίες της σε ένα κουζινικό/ταξιδιωτικό ημερολόγιο 728 (!) σελίδων. Δείτε το άρθρο εδώ.


Καθαρίζοντας μανταρίνια με θέα τον Ρήνο

Αφιέρωμα: Ταξιδεύουμε μέσα από βιβλία μαγειρικής-3

Μια συνταγή μπορεί να μοιάζει με μικρό διήγημα. Αυτό συνειδητοποιήσαμε διαβάζοντας ξανά το πρώτο βιβλίο της Αμερικανίδας food writer MFK Fisher (1908-1992). Δείτε το άρθρο εδώ. 


Μια γεωγραφία της κυπριακής κουζίνας

Αφιέρωμα: Ταξιδεύουμε μέσα από βιβλία μαγειρικής-4

Για τους αμύητους στην κυπριακή κουζίνα αυτό το βιβλίο κομίζει γνώση και νοστιμιά μέσα από απλές, καθημερινές συνταγές –παραδοσιακές, αλλά και σύγχρονες–, που βασίζονται στη λιτή αλλά και σοφή «κουζίνα της επιβίωσης» της Κύπρου. Η συγγραφέας του Μαριλένα Ιωαννίδου είναι και ερευνήτρια και συνταγογράφος στον Γαστρονόμο Κύπρου. Δείτε το άρθρο εδώ.


 Η κουζίνα της πυργοδέσποινας

Αφιέρωμα: Ταξιδεύουμε μέσα από βιβλία μαγειρικής-5

Μια πολυτελής έκδοση με μαγευτικές φωτογραφίες και 60 συνταγές από την όχι και τόσο ταπεινή καθημερινότητα της Αυστραλέζας Jane Webster και της οικογένειάς της σε έναν πύργο στη γαλλική εξοχή. Δείτε το άρθρο εδώ.


 11 επιλογές βιβλίων

Αφιέρωμα: Ταξιδεύουμε μέσα από βιβλία μαγειρικής-6

Σχετικά με τη μαγειρική και τη διατροφή, ιδανικά για να τα διαβάσετε με την ησυχία σας στο σπίτι και να δοκιμάσετε και νέες συνταγές.

Δείτε το άρθρο εδώ.


Λόγος για την κοπανιστή

Αφιέρωμα: Ταξιδεύουμε μέσα από βιβλία μαγειρικής-7

Δύο αναγνώσματα για το ΠΟΠ μαλακό και πικάντικο τυρί των Κυκλάδων. Ενθύμια Μυκόνου σπουδαία. Το πρώτο είναι η «Κοπανιστή» του Δημήτρη Ρουσουνέλου, το οποίο ξαναδιαβάζουμε με αφορμή την κυκλοφορία της αγγλόφωνης έκδοσης. Το δεύτερο είναι το συγκινητικό παραμύθι «Μυζήθρα, ζυμήθρα» του Παναγιώτη Κουσαθανά. Δείτε το άρθρο εδώ.


Ο επιθεωρητής Μονταλμπάνο τρελαίνεται για μοσχιούς

Αφιέρωμα: Ταξιδεύουμε μέσα από βιβλία μαγειρικής-8

Στις 17 Ιουλίου έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας Andrea Camilleri, εμπνευστής του γνωστού «Επιθεωρητή Μονταλμπάνο», ο οποίος πρωταγωνιστεί στα περισσότερα από εκατό αστυνομικά μυθιστορήματα που άφησε πίσω του. Δείτε το άρθρο εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή