Γλυκιά άνοιξη

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μένουμε σπίτι και διασκεδάζουμε φτιάχνοντας εύκολα και οικονομικά γλυκά για όλη την οικογένεια.

Γλυκιά άνοιξη

Ζουμερά κόκκινα φρούτα, δροσερές κρέμες, αέρινες μους, τραγανά σιροπιαστά γλυκά, γεμάτα βουτυράτα αρώματα. H άνοιξη είναι εδώ και δίνει χρώμα και ευωδιές στα γλυκά μας. Mια γιορτή για όλες τις αισθήσεις!

Γλυκιά άνοιξη-1

Μπακλαβάς με ξερά φρούτα και φυστίκια

Γλυκιά άνοιξη-2

Δροσερή κρέμα με γιαούρτι και ζελέ κεράσι / Μους ανθότυρο με σοκολάτα και γλυκό βύσσινο


Πασχαλινά ζυμώματα από όλη την Ελλάδα

Αν δεν μυρίσει τσουρέκι το σπίτι, δεν έχει φτάσει η Μεγάλη Εβδομάδα. Μαζί και κουλουράκια με σουσάμι, ανεβατά πιτάκια με ανθότυρο, παραδοσιακά μελιτίνια και μυζηθρόπιτα.

Γλυκιά άνοιξη-3
Γλυκιά άνοιξη-4

Σπιτικές πίτες

Κλασικές ή πρωτότυπες, απλές ή πιο σύνθετες, όλες οι πίτες της Νίκης Χρυσανθίδου φέρνουν την άνοιξη στο τραπέζι μας. Δεν χρειάζεται να ανοίξετε φύλλο, αφού οι περισσότερες γίνονται με φύλλα του εμπορίου και είναι ιδανικές για το οικογενειακό ή και το γιορτινό σας τραπέζι.

Γλυκιά άνοιξη-5

Κέικ μαρμπρέ: 1 γλυκό – 4 παραλλαγές

Το δίχρωμο κέικ ήταν το πιο μαστόρικο κέικ που έφτιαχναν άλλοτε οι μαμάδες μας. Το χαρακτηριστικό του είναι το μπλέξιμο δύο μειγμάτων, ενός σοκολατένιου και ενός λευκού, έτσι που να σχηματίζονται «νερά», γι’ αυτό και ονομάστηκε και μαρμπλ ή μαρμπρέ, που θα πει «μάρμαρο».

Γλυκιά άνοιξη-6

Πρωτότυπα σιροπιαστά

Ζουμερά, σιροπιαστά γλυκά, γεμάτα ευωδιές από λεμόνι, πορτοκάλι, καρύδα ή καλό βούτυρο. Μπισκότα, κουρκουμπίνια, καρυδόπιτα, κέικ και κανταΐφι με πλούσια γέμιση καρύδας θα γίνουν ανάρπαστα κεράσματα!

Γλυκιά άνοιξη-7

Σοκολάτα κάθε μέρα

Ταιριάζει με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, με μυρωδικά και βότανα, με καραμέλα και φυσικά με αλκοολούχα ποτά. Η σοκολάτα είναι πάθος και μας ακολουθεί όλο τον χρόνο.

Γλυκιά άνοιξη-8

Νηστίσιμες απολαύσεις

Έξι νόστιμα, εύκολα και γρήγορα νηστίσιμα γλυκά σνακ που μπορούμε να φτιάξουμε την περίοδο της Σαρακοστής και τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και όλο τον υπόλοιπο χρόνο, αν ακολουθούμε vegan διατροφή ή αν θέλουμε να απολαύσουμε ένα πιο υγιεινό γλύκισμα.

Γλυκιά άνοιξη-9

Κυκλοφορεί στα περίπτερα από τις 27 Μαρτίου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή