ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Ο Άγγελος Λάντος μαγειρεύει τορτελίνια με ροκφόρ και μπρόκολο

o-aggelos-lantos-mageireyei-tortelinia-me-rokfor-kai-mprokolo-2372544

Εύκολο/ Μερίδες: για 2 μερίδες / Προετοιμασία: 10΄/ Χρόνος: 20΄

Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο σεφ Ο Άγγελος Λάντος μαγειρεύει τορτελίνια με ροκφόρ και μπρόκολο.

* Ο Άγγελος Λάντος είναι ο σεφ του εστιατορίου Σπονδή.

Υλικά

  • 200 γρ. τορτελίνια
  • 90 γρ. ροκφόρ
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 120 γρ. μικρά μπουκετάκια μπρόκολου
  • 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 10 κλωνάρια μαιντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Ζεματίζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά (υπολογίζουμε 12 γρ. αλάτι ανά λίτρο νερού).

Βράζουμε τα τορτελίνια για 9 με 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε, κρατάμε λίγο από το νερό βρασμού σε ένα φλιτζάνι, και δεν τα κρυώνουμε με κρύο νερό.

Σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι με το 1/4 από το βούτυρο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και δυο κουταλιές από το αλατισμένο νερό που έχουμε βράσει τα ζυμαρικά. Αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε το ροκφόρ θρυμματισμένο, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ανακατεύοντας συνέχεια προσθέτουμε τα τορτελίνια, το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα. Στο τέλος προσθέτουμε το μπρόκολο, τον μαϊντανό και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Στο ποτήρι μας: Μια μπίρα Belgian ale, ένα Pinot noir, ένα φρέσκο Cabernet, ένα off dry αφρώδες ή ένα πορτοκαλί κρασί.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr