Εύκολο / Μερίδες: 2 μερίδες / Προετοιμασία: 30΄
Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα o σεφ Τάσος Στεφάτος ετοιμάζει fish tacos.
* Ο Τάσος Στεφάτος είναι ο executive chef του ομίλου ξενοδοχείων Canaves Oia στη Σαντορίνη.
- 300-400 γρ. πολύ φρέσκο φιλέτο ψαριού της αρεσκείας μας (λαυράκι, σολομός, τσιπούρα, τόνος)
- 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
- 2 ντομάτες, σε κυβάκια
- 1 αγγούρι, σε κυβάκια
- 1/2 μάτσο κόλιανδρος ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι ή λάιμ+1 ακόμα λεμόνι ή λάιμ, σε φέτες για το σερβίρισμα
- 1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές φέτες
- 100 ml σάλτσα σόγιας
- 6 μικρές τορτίγιες
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Κόβουμε το ψάρι σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, τον χυμό και ξύσμα του ενός λεμονιού ή λάιμ και τον άνηθο. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε τις ντομάτες και το αγγούρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κόλιανδρο, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ένα άλλο μπολ μαζί με τη σόγια. Περνάμε τις τορτίγιες από ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι για να μαλακώσουν – δεν χρειάζεται να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε σε ένα δίσκο σε 3 διαφορετικά μπολ, το ψάρι, το μείγμα της ντομάτας και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τις τορτίγιες και το δεύτερο λεμόνι ή λάιμ. Καθένας φτιάχνει το δικό του τάκος, βάζοντας σε κάθε τορτίγια λίγα από όλα τα υλικά στις αναλογίες που επιθυμεί.
Στο ποτήρι μας: Μαλαγουζιά, Ρετσίνα, ξηρά αφρώδη κρασιά, Sauvignon, αλλά και ελαφριές ξανθιές μπίρες.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr