Ο Τάσος Στεφάτος ετοιμάζει fish tacos

Ο Τάσος Στεφάτος ετοιμάζει fish tacos

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Μερίδες: 2 μερίδες / Προετοιμασία: 30΄

Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα o σεφ Τάσος Στεφάτος ετοιμάζει fish tacos.

* Ο Τάσος Στεφάτος είναι ο executive chef του ομίλου ξενοδοχείων Canaves Oia στη Σαντορίνη.

Υλικά

  • 300-400 γρ. πολύ φρέσκο φιλέτο ψαριού της αρεσκείας μας (λαυράκι, σολομός, τσιπούρα, τόνος)
  • 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 2 ντομάτες, σε κυβάκια
  • 1 αγγούρι, σε κυβάκια
  • 1/2 μάτσο κόλιανδρος ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι ή λάιμ+1 ακόμα λεμόνι ή λάιμ, σε φέτες για το σερβίρισμα
  • 1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές φέτες
  • 100 ml σάλτσα σόγιας
  • 6 μικρές τορτίγιες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Κόβουμε το ψάρι σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, τον χυμό και ξύσμα του ενός λεμονιού ή λάιμ και τον άνηθο. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε τις ντομάτες και το αγγούρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κόλιανδρο, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ένα άλλο μπολ μαζί με τη σόγια. Περνάμε τις τορτίγιες από ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι για να μαλακώσουν – δεν χρειάζεται να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε σε ένα δίσκο σε 3 διαφορετικά μπολ, το ψάρι, το μείγμα της ντομάτας και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τις τορτίγιες και το δεύτερο λεμόνι ή λάιμ. Καθένας φτιάχνει το δικό του τάκος, βάζοντας σε κάθε τορτίγια λίγα από όλα τα υλικά στις αναλογίες που επιθυμεί.

Στο ποτήρι μας: Μαλαγουζιά, Ρετσίνα, ξηρά αφρώδη κρασιά, Sauvignon, αλλά και ελαφριές ξανθιές μπίρες.

 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή