ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Ο Τάσος Στεφάτος ετοιμάζει fish tacos

Ο Τάσος Στεφάτος ετοιμάζει fish tacos

Εύκολο / Μερίδες: 2 μερίδες / Προετοιμασία: 30΄

Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα o σεφ Τάσος Στεφάτος ετοιμάζει fish tacos.

* Ο Τάσος Στεφάτος είναι ο executive chef του ομίλου ξενοδοχείων Canaves Oia στη Σαντορίνη.

Υλικά

  • 300-400 γρ. πολύ φρέσκο φιλέτο ψαριού της αρεσκείας μας (λαυράκι, σολομός, τσιπούρα, τόνος)
  • 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 2 ντομάτες, σε κυβάκια
  • 1 αγγούρι, σε κυβάκια
  • 1/2 μάτσο κόλιανδρος ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι ή λάιμ+1 ακόμα λεμόνι ή λάιμ, σε φέτες για το σερβίρισμα
  • 1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές φέτες
  • 100 ml σάλτσα σόγιας
  • 6 μικρές τορτίγιες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Κόβουμε το ψάρι σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, τον χυμό και ξύσμα του ενός λεμονιού ή λάιμ και τον άνηθο. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε τις ντομάτες και το αγγούρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κόλιανδρο, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ένα άλλο μπολ μαζί με τη σόγια. Περνάμε τις τορτίγιες από ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι για να μαλακώσουν – δεν χρειάζεται να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε σε ένα δίσκο σε 3 διαφορετικά μπολ, το ψάρι, το μείγμα της ντομάτας και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τις τορτίγιες και το δεύτερο λεμόνι ή λάιμ. Καθένας φτιάχνει το δικό του τάκος, βάζοντας σε κάθε τορτίγια λίγα από όλα τα υλικά στις αναλογίες που επιθυμεί.

Στο ποτήρι μας: Μαλαγουζιά, Ρετσίνα, ξηρά αφρώδη κρασιά, Sauvignon, αλλά και ελαφριές ξανθιές μπίρες.
 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr