Ο Ηλίας Τσικρίκης μαγειρεύει χοιρινά μπριζολάκια με θρούμπι και ρετσίνα

Ο Ηλίας Τσικρίκης μαγειρεύει χοιρινά μπριζολάκια με θρούμπι και ρετσίνα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Μερίδες: για 4 μερίδες / Προετοιμασία: 10΄+αναμονή 1 βράδυ / Χρόνος: 25΄

Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο Ηλίας Τσικρίκης μαγειρεύει χοιρινά μπριζολάκια με θρούμπι και ρετσίνα.

* Ο Ηλίας Τσικρίκης είναι ο executive chef στο ξενοδοχείο Mykonos Riviera

Υλικά

  • 4 χοιρινά μπριζολάκια, χωρίς κόκαλο
  • 4 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 150 ml ρετσίνα
  • 70 ml coca cola 
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας θρούμπι
  • αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ριχνουμε το θρούμπι, αλατοπίπερο και τα μπριζολάκια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο για 1 βράδυ.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα μπριζολάκια για περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αφαιρούμε από το τηγάνι και αμέσως προσθέτουμε τα κρεμμύδια, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφού αρχίσουν να καραμελώνουν και να παίρνουν ένα όμορφο χρώμα, σβήνουμε με τη ρετσίνα και την coca cola.

Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να λιγοστέψουν τα υγρά και να αρχίσει να δένει η σάλτσα.

Στα τελευταία 2 λεπτά στρώνουμε τα μπριζολάκια επάνω από τη σάλτσα, ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.

Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.

Στο ποτήρι μας: Chardonnay, Pinot noir, Λημνιώνα και Μεσενικόλα.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή