Στον Γαστρονόμο αυτή την Κυριακή: Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τα εξαίσια τυριά της Κρήτης

Στον Γαστρονόμο αυτή την Κυριακή: Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τα εξαίσια τυριά της Κρήτης

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα νοτιότερα βοσκοτόπια της χώρας, με τη σπάνια ορεινή χλωρίδα και τη θαλασσινή αύρα, παράγονται θεσπέσια αιγοπρόβεια τυριά. Οι Κρήτες τυροκόμοι έχουν τρανή φήμη, είναι σπεσιαλίστες, και το αποδεικνύουν μεταξύ άλλων και τα 4 ΠΟΠ που έχουν κατοχυρώσει για τη γραβιέρα και την ξινομυζήθρα Κρήτης, το πηχτόγαλο Χανίων και το ξύγαλο Σητείας.

Στο τεύχος που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή επιχειρούμε μια χαρτογράφηση της βασικής τυροκομικής παραγωγής του νησιού και κάνουμε μια διαλογή των αγαπημένων μας τυριών απ’ άκρη σ’ άκρη. Πολλά από αυτά τα τυροκομεία τα έχουμε επισκεφτεί, άλλα τα γνωρίζουμε μέσα από τις δοκιμές των προϊόντων τους και από τη βόλτα μας στα μπακάλικα της Αθήνας. Είναι σπουδαία υπόθεση πάντως η τυροκομία στην Κρήτη, ένα κεφάλαιο ξεχωριστό μέσα στη μεγάλη κρητική γαστρονομία.

Μαζί, ένα πλήρες ρεπορτάζ με τα καλύτερα προϊόντα της Κρήτης και πού θα τα βρούμε εκτός νησιού.

Στον Γαστρονόμο αυτή την Κυριακή: Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τα εξαίσια τυριά της Κρήτης-1

Γαστρονόμος. Αυτή την Κυριακή 12/07 με την Καθημερινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή