Εύκολη / Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: 1΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 4 φλιτζ. πεπόνι + 1 φλιτζ. ροδάκινο + 1 φλιτζ. αβοκάντο, σε κομμάτια
- χυμός από 2 λάιμ ή 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας ξανθές σταφίδες
- λίγο πιπέρι καγιέν
- τα φύλλα από 10 κλωνάρια δυόσμο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- χυμός από 1 πορτοκάλι
Για τις γαρίδες
- 8 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
- 15 ml ελαιόλαδο
- 15 ml ρακή ή τσίπουρο, ή λευκό κρασί
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σούπα: Πολτοποιούμε σε πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη σούπα, μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος χυλός. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.
Γαρίδες: Ανακατεύουμε τις γαρίδες με το λάδι και το ποτό. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Σοτάρουμε τις γαρίδες για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε την κρύα σούπα σε μπολ μαζί με τις γαρίδες.
Τι πίνουμε: Ένα παγωμένο τσίπουρο.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr