ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Το Βαρούλκο στην ταινία «Ταξίδι στην Ελλάδα»

to-varoylko-stin-tainia-taxidi-stin-ellada-2387766

Το να παρέχεις τραπέζια δίπλα (δηλαδή όχι δίπλα, αλλά σχεδόν πάνω) στη θάλασσα είναι μεγάλο πλεονέκτημα για ένα εστιατόριο. Στην περίπτωση του Varoulko Seaside όμως η τοποθεσία έρχεται δεύτερη στα πλεονεκτήματα, πρώτο είναι πάντα το φαγητό του Λευτέρη Λαζάρου. Τώρα που άνοιξε και η ανακαινισμένη ταράτσα του- τρως και νομίζεις πως βρίσκεσαι σε ιστιοπλοϊκό- το εστιατόριο μας δίνει κι άλλους λόγους να κάνουμε αυτό το γευστικό ταξίδι. Πρόσφατα, το εστιατόριο αποτέλεσε σταθμό για το μεγάλο ταξίδι που έκανε το δίδυμο των Βρετανών κωμικών Στιβ Κούγκαν και Ρόμπ Μπράιντον. Στη νέα τους ταινία ακολουθούν την διαδρομή του Οδυσσέα και επισκέπτονται την Ελλάδα και τα εστιατόριά της.

to-varoylko-stin-tainia-taxidi-stin-ellada0

Δελφοί, Αθήνα, Επίδαυρος, Ύδρα, Σπήλαιο Δυρού, Πύλος, Στάγειρα, Χαλκιδική είναι κάποιες από τις στάσεις τους στη διαδρομή αυτή που εξερευνά τον πολιτισμό μας μέσα από τη μουσική, τις τέχνες, τη γαστρονομία. Η ταινία «Ταξίδι στην Ελλάδα» ( Τhe trip to Greece) που παίζεται τώρα στους κινηματογράφους, παρουσιάζει μετάξύ άλλων τον Λευτέρη Λαζάρου μέσα στην κουζίνα να ετοιμάζει μια σειρά από τα δημοφιλέστερα πιάτα του, όπως η αθηναϊκή σαλάτα με πίκλες τζίντζερ και λάιμ, οι γαρίδες σε σάλτσα κρασιού με σκόρδο και μαϊντανό, το κομψοτέχνημα του ταρτάρ μπαρμπούνι, ένα ωραίο μελωμένο κριθαράκι με γαρίδες, κρασί, μπούκοβο και παλαιωμένη γραβιέρα.

to-varoylko-stin-tainia-taxidi-stin-ellada2

Τα επιδόρπια με το εξεζητημένο σερβίρισμα που έχουμε συνηθίσει στο εστιατόριο και τα οποία δοκίμασαν οι πρωταγωνιστές ήταν μπακλαβάς με κρέμα πορτοκάλι, μους φιστίκι Αιγίνης και καραμελωμένο φύλλο αλλά και μια πυκνή γκανάς κεράσι, μους φιστίκι Αιγίνης, σιρόπι ιβίσκου και παγωτό καϊμάκι. Στο βιβλίο επισκεπτών που διατηρεί το αστεροφορεμένο Varoulko Seaside υπάρχει πια αφιέρωση του Στιβ Κούγκαν. Καλοτάξιδη η ταινία. Εμείς θα τα πούμε στο πλοίο, δηλαδή στην ταράτσα του, με θέα την αθηναϊκή ριβιέρα.