Τα γλυκά της Νεράιδας σε ζαχαροπλαστείο

Τα γλυκά της Νεράιδας σε ζαχαροπλαστείο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

"Όσοι έχουν περάσει έστω κι ένα βράδυ στα τραπέζια της έφυγαν νεραϊδοχτυπημένοι και γι' αυτό ξαναγύρισαν. Όπως και οι τωρινοί ιδιοκτήτες, Αντώνης και Παντελής" έτσι γράφαμε για την ταβέρνα Νεράιδα, στον Άγιο Νικόλαο κοντά στα Βάτικα, όταν δοκιμάσαμε το φαγητό τους.Εκτός από την υπέροχη δροσιά που φέρνει η κοντινή ρεματιά αλλά και το καλό φαγητό τους, που δεν χωράει ταμπέλες, ξανάρχεται κάποιος και για τα γλυκά, χειροποίητα, μερακλίδικα, ζαχαροπλαστειακά. Δικαίως το παινεύαμε όλοι το ταλέντο του Παντελή στη ζαχαροπλαστική, λέγε λέγε, ποιος ξέρει, το πήρε απόφαισε κι άνοιξε πριν μια εβδομάδα ένα ζαχαροπλαστείο στη Νεάπολη Λακωνίας.

Τα γλυκά της Νεράιδας σε ζαχαροπλαστείο-1

Η επιχείρηση προϋπήρχε, ήταν το καλό ζαχαροπλαστείο της περιοχής, που πρόσφερε πατισερί κλασική, αυτή που μας αρέσει να λέμε παλιακή και βίντατζ. Ο Παντελής Μεϊμέτης της Νεράιδας το ανέλαβε και ανανέωσε το συνταγολόγιο. Σοκολατίνες, σεράνο, γιαννιώτικο, εργολάβους, σε όλα κράτησε το σχήμα κι άλλαξε τις κρέμες σε crème pâtissière, ελάφρυνε τα σιρόπια, άλλαξε τα παντεσπάνια. Εκτός από τα κλασικά γλυκά, πρόσθεσε μια μεγάλη γκάμα από γλυκά κουταλιού, μερικές γαλλικές τάρτες, με φρούτα και πραλίνες και δέκα γεύσεις χειροποίητου παγωτού. Καμία γεύση δεν είναι έτοιμη, δεν χρησιμοποιεί αρώματα και βελτιωτικά, παίρνει φιστίκι και κάνει πάστα σε μια μικρή μηχανή και κάνει τη βάση για το παγωτό φιστίκι. Καϊμάκι φτιάχνει από καλό πρόβειο γάλα της περιοχής με σαλέπι και μαστίχα.

Τα γλυκά της Νεράιδας σε ζαχαροπλαστείο-2

Το πορτοκάλι- αρμπαρόριζα το φτιάχνει με φρούτα δική τους παραγωγής, ζουμερά λακωνικά πορτοκάλια. Στην ταβέρνα τους τη Νεράιδα  Αγίου Νικολάου συνεχίζουμε να βρίσκουμε το καλό τους φαγητό, τα ωραία τσαΐτια με φρέσκο τυράκι που τους προμηθεύει ένας κτηνοτρόφος της περιοχής και μπόλικο δυόσμο, το κότσι, τα κρεμμυδάκια γιαχνί με κρεμμύδια Βατικιώτικα και όλα τα νόστιμα.

Φέτος θα είναι ανοιχτά από το απόγευμα καθώς με το νέο ζαχαροπλαστείο πρέπει να μοιράσουν το χρόνο τους.

Ζαχαροπλαστείο Νεράιδα, Αχιλλέα Βαρβαρέσου 8, Νεάπολη Λακωνίας, τηλ. 27340-22.277

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή