Βερσαλλίες: Το μαγειρείο αλλιώς

Βερσαλλίες: Το μαγειρείο αλλιώς

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φανταστείτε τους κήπους στις Βερσαλλίες. Ε, αυτό το μαγειρείο δεν έχει καμία σχέση με το όνομά του, έχει όμως ιδιοκτήτες με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και υψηλή αισθητική. Δεν έχω συναντήσει άλλο μαγαζί στην κατηγορία αυτή, που να σερβίρει λαζάνια με κορφάδες ή κανελόνια με καγιανά και σάλτσα φέτας.

Ο Γιάννης Κούμανης είναι ένας σεφ με ωραίες ιδέες, ασχολείται 20 χρόνια με την εστίαση, και τα τελευταία τρία λειτουργεί ένα μοντέρνο μαγαζί μαζί με τη σύντροφό του Μαρία. Θα τη γνωρίσετε από το χαμόγελο. Τι ωραία εικόνα να τη βλέπει κανείς πίσω από τη βιτρίνα με τις κατσαρόλες και τα ταψιά – δεκαπέντε φαγητά καθημερινά, με υλικά εποχής και όσο γίνεται της περιοχής.

Βερσαλλίες: Το μαγειρείο αλλιώς-1

Μεσημεριανό για όλη την οικογένεια: ψαρόσουπα για το παιδί, κοτόπουλο κοκκινιστό για τον σύζυγο, πένες με λαχανικά για τη μαμά. Φάγαμε ωραία χόρτα και καρότα, ρεβίθια με φέτα και ψητά λαχανικά, μανιτάρια γεμιστά με κόκκινη φακή και ταχίνι, κι ένα αφράτο μπιφτέκι με κρεμώδη πουρέ. Διαθέτουν τσίπουρο εμφιαλωμένο, κρασί βιολογικό από τη Νεμέα, δυστυχώς για την ώρα μόνο χύμα, επώνυμο καλαματιανό ελαιόλαδο στο τραπέζι και χωριάτικο ψωμί. Από 6 μέχρι 12 ευρώ το άτομο.

Ευαγγελιστρίας 46, Καλαμάτα, Τ/ 27210-81.858, Καθημερινά 12.00- 18.00

  • Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

Βερσαλλίες, Ευαγγελιστρίας 46, Καλαμάτα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή