Ωδή στην ευρυματικότητα με τενόρο ένα αντζούρι

Ωδή στην ευρυματικότητα με τενόρο ένα αντζούρι

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Μια πρώτη γεύση από το νέο μενού του εστιατορίου Salis.
 
Τα Χανιά ήταν το πρώτο μου ταξίδι μετα-καραντίνας και η επίσκεψη στο καλό wine restaurant στο Παλιό Λιμάνι, απαραίτητη. Αλλαγή παραστάσεων σε μια πολύχρωμη και πολυσυλλεκτική όαση.
 
Για το νέο μενού ο Afshin Molavi, δημιουργικός νους του Salis και σομελιέ με διεθνές αποτύπωμα, πειραματίστηκε με τα φρέσκα ζαρζαβατικά από τον κήπο του εστιατορίου δημιουργώντας πιάτα που υμνούν την απλότητα και τη μαγειρική οικολογία.

Ωδή στην ευρυματικότητα με τενόρο ένα αντζούρι-1

 
Ένα από αυτά η σαλάτα με αγγούρι. Στη βάση, δίνουν το έναυσμα για μια τραγανή μελωδία, το αγγούρι και το κρητικό ξυλάγγουρο, ατζούρι. Καμωμένα στο βάκιουμ διατηρούν την κρουστή τους σάρκα. Το φιλέ αμυγδάλου προσδίδει έξτρα υφή και σώμα.

Το dressing που ως βάση έχει το ζουμί της φλούδας των αγγουριών αρωματίζεται με τζίτζερ και φρέσκια μέντα – πάλι από το μποστάνι – συμπληρώνει αρωματικά το πιάτο που θέλεις λίγο μετά την απογευματινή βουτιά. Tη σαλάτα συνοδεύσαμε με ένα μπολ διπλοτηγανισμένες πατάτες με σάλτσα αγιολί σκεπασμένη με ένα πάπλωμα σουμάκ – δείγμα της Ιρανικής καταγωγής του Afshin.

 
Θα επιστρέψουμε σύντομα με πλήρη αναφορά.
 
Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

Salis

Ακτή Ενώσεως 3, Χανιά τηλ. 28210 43700

https://www.salischania.com/

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή