Πίνουμε στην πιο ωραία αυλή του Μετσόβου

Πίνουμε στην πιο ωραία αυλή του Μετσόβου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βουνό μέσα στο κατακαλόκαιρο; Φυσικά, το καλοκαίρι στο βουνό μοιάζει με άνοιξη. Με ιδανική θερμοκρασία, μέσα στο πράσινο, σε δάση ή κάτω από τα πλατάνια στις πλατείες, με δεκάδες διαθέσιμες δραστηριότητες, που το χειμώνα ο καιρός δεν επιτρέπει, υπάρχουμε κι εμείς που το καλοκαίρι διαλέγουμε βουνό. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, όπως και τόσοι άλλοι που επιλέγουν το Μέτσοβο ως ορμητήριο για τις διακοπές τους, έχουμε καλά νέα. Το Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ στόλισε την αυλή του με μαξιλάρια, άνετα τραπεζοκαθίσματα, καλόγουστα όπως συνηθίζουν, και σερβίρει κάθε μέρα από τις 11 το πρωί ως αργά το βράδυ τα σπουδαία κρασιά τους, μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Όλες οι ετικέτες τους είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι, από το γλυκόπιοτο ροζέ από Νεγκόσκα της σειράς INIMA, που είναι φουλ καλοκαιρινό μέχρι τα στιβαρά ερυθρά της σειράς di Munte, από σταφύλια που μεγαλώνουν στους ορεινότερους ελληνικούς και ιστορικούς αμπελώνες. Για να συνοδεύσουμε το κρασί προτείνουν ποικιλίες από τα βουτυράτα τοπικά τυριά, μια homemade πίτσα αλλά και διάφορα μικρά πιατάκια που αλλάζουν σύμφωνα με τα ημερήσια διαθέσιμα που παράγουν στο δικό τους μποστάνι, λίγα μέτρα από την αυλή. Σερβίρεται ακόμα καφές και ποτά. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και το ξενοδοχείο, με 15 ευρύχωρα δωμάτια και παραδοσιακό πρωινό.

Στο κάδρο μας οι πλαγιές της Πίνδου και στα πέριξ του επισκέψιμου οινοποιείου έργα και εγκαταστάσεις καλλιτεχνών, σε ένα χώρο που αγαπάει την τέχνη όσο και το κρασί.

Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ, Μέτσοβο, Τ/ 26560-31.490.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή