Κρίθαμος: Η Κάρπαθος μέσα του

Κρίθαμος: Η Κάρπαθος μέσα του

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν πρωτοάνοιξε ο Κρίθαμος από τον Καρπαθιώτη μάγειρα Στέλιο Κωνσταντινίδη, το 2007, η φιλοδοξία του ήταν να συστήσει στους Αθηναίους την κουζίνα του τόπου του. Βουνίσια και θαλασσινή η γαστρονομία της Καρπάθου και της Κάσου, έχουν μια ντομπροσύνη, που πολύ επιτυχημένα έχει μεταφέρει ο μάγειρας στο φαγητό του.

Κρίθαμος: Η Κάρπαθος μέσα του-1

Αυτή την κατηγορία του καταλόγου, τα καρπαθιώτικα δηλαδή, επιλέξαμε και αυτά προτείνουμε, καθώς το μενού με τα χρόνια εμπλουτίστηκε με κρεατικά σε ειδικές κοπές, και δυστυχώς και με κάποια παράταιρα πιάτα, όπως ο μαριναρισμένος σολομός με μέντα και οι παπαρδέλες με κρέμα τρούφας, που κάπως μας προβλημάτισαν. Από τα δωδεκανησιώτικα αξίζει να δοκιμάσετε τις χειροποίητες μακαρούνες με σιτάκα κασιώτικη και τσίκνωση (αποξηραμένα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο), έκτακτα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο και κιμά ανάμεικτο χοιρινό, μοσχαρίσιο και αρνίσιο, τυροπιτάρι Ολύμπου Καρπάθου με κατσικίσιο τυρί, κοπέλες (δηλαδή χορτοπιτάκια) με χειροποίητο φύλλο τηγανητές, και ανάλαφρη κασιώτικη φάβα. Διαθέτουν μια συμπαθητική λίστα κρασιών με λίγες, κλασικές, ελληνικές επιλογές.

Κρίθαμος: Η Κάρπαθος μέσα του-2

Μπουμπουλίνας 25, Νέο Ψυχικό, Τ/210-67.28.790. Περίπου 15 €/άτομο χωρίς τα ποτά. Καθημερινά 15.00-00.00, Κυριακή 12.00-18.00.

Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

Κρίθαμος, Μπουμπουλίνας 25, Νέο Ψυχικό

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή