Liokalyvo: Ζώντας κάτω από τον ήλιο των Χανίων

Liokalyvo: Ζώντας κάτω από τον ήλιο των Χανίων

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επιτυχημένοι εντός και εκτός συνόρων bartenders Νίκος Μπάκουλης και Βασίλης Κυρίτσης από το Clumsies, μαζί με τον Χανιώτη bartender Λευτέρη Μαρκάκη, έστησαν έναν καλοκαιρινό all day χώρο σε μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, τα Φαλάσαρνα. Το Liokalyvo έχει οικολογική συνείδηση (χρησιμοποιεί κατά 90% μη πλαστικά αναλώσιμα).

Liokalyvo: Ζώντας κάτω από τον ήλιο των Χανίων-1

Βραχόκηποι με φραγκόσυκα, βοτανόκηποι με αγριοθύμαρα, φοίνικες και πιθάρια, μια φροντισμένη καντίνα όπως και καλόγουστα sunbeds φτιάχνουν το σκηνικό. Σερβίρει speciality καφέ της Wisecup, ποτά και κοκτέιλ και φαγητό για όλη μέρα, από μεζέδες για τη ρακή και σνακ για την παραλία μέχρι πλήρες δείπνο με εκλεκτά ντόπια υλικά, δηλαδή κισσαμίτικα ψάρια, τυροκομικά του νομού, ζαρζαβατικά.

Liokalyvo: Ζώντας κάτω από τον ήλιο των Χανίων-2

Την επιμέλεια του μενού έχει ο ταλαντούχος Μανώλης Παπουτσάκης, ιδιοκτήτης και σεφ των εστιατορίων Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη (δείτε και τις πολύ ωραίες συνταγές του στο αφιέρωμα στην κρητική κουζίνα, στη σελ. 38 στο τεύχος 171). Από τον ξυλόφουρνό του βγαίνουν τοπικά εδέσματα, σύγχρονα δοσμένα με τις πάντα πρωτότυπες ιδέες του, όπως η σφακιανή πίτσα, μια μεγάλη λεπτή πίτα που γίνεται τραγανή στον φούρνο και από πάνω μπαίνουν κρητικά υλικά– απάκι, γραβιέρα και βασιλικός. Σερβίρει και κλασικά ρουστίκ κρητικά, όπως οφτό κατσίκι, μπουρέκι κ.ά. 

Liokalyvo, Φαλάσαρνα Χανίων, Τ/6956-116.906

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή