Εδώ τα καλύτερα προϊόντα της Κρήτης (φρούτα – λάδι – μέλι)

Εδώ τα καλύτερα προϊόντα της Κρήτης (φρούτα – λάδι – μέλι)

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ-ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Εξωτικά φρούτα από το Μετόχι Κινδελή: Στο υποτροπικό κλίμα των Χανίων υπάρχει ένα κτήμα με εξωτικά φρούτα βιολογικής καλλιέργειας. Ο Μανώλης Κινδελής παράγει μάνγκο, τσιριμόγιες, αβοκάντο, μούρα, λίτσι, γκουάβες, όλα σε μικρές ποσότητες, αλλά ιδιαίτερα νόστιμα. Τα συγκομίζει μετά το τέλος του Αυγούστου (Συνεταιρισμός Γαία, biokremmydas.gr)

Βιολογικά αβοκάντο: Πολλές ποικιλίες αβοκάντο, από Ζουτάνο και Μπέικον μέχρι Φουέρτε και Χας, καλλιεργούνται βιολογικά στο μετόχι Καλλιτεράκη με τον αιωνόβιο ενετικό ελαιώνα. (metochi-kalliteraki.gr/Σε λαϊκές αγορές βιολογικών προϊόντων)

Λαχανικά και φρούτα Κρεμμύδας – Βιοκιβώτια: Ο Κώστας Κρεμμύδας είναι ένας βιοκαλλιεργητής με βαθιά γνώση και όραμα. Παράγει εξαιρετικής ποιότητας φρούτα και λαχανικά στην Κίσσαμο Χανίων και συνεργάζεται με πιστοποιημένους βιολογικούς παραγωγούς του νησιού, ώστε να προσφέρει τοπ προϊόντα τακτοποιημένα μέσα σε κιβώτια και να τα στέλνει στην πόρτα μας. (biokremmydas.gr)

ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ

Ελαιόλαδo Terra Creta Grand Cru EVOO: Το ελαιόλαδο που είχε ξεχωρίσει στην τυφλή γευσιγνωσία και απέσπασε το περσινό βραβείο ποιότητας του «Γαστρονόμου», προϊόν μιας επίλεκτης ομάδας παραγωγών του Κολυμβαρίου. Αξίζει να αναζητήσετε όση (περιορισμένη) ποσότητα δεν εξάγεται. Τηλ. παραγωγού: 28240-83340.

Ελαιόλαδο Pamako EVOO: Aπό μικρόκαρπες υπεραιωνόβιες ελιές ποικιλίας Τσουνάτη, ένα ελαιόλαδο-γιατρικό με υπερπληθυσμούς φαινολών, που παράγεται βιολογικά στα Χανιά. Μικρές ποσότητες, εκλεκτικό και μπουτίκ. Τηλ. παραγωγού: 28210-51.421 (Διά ταύτα, Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής, Olicatessen -Θεσσαλονίκη)

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Culterra Olive Oil EVOO: Λάδι ορεινών ελαιώνων, ψυχρής έκθλιψης, φρουτώδες, με μακρά επίγευση και απολαυστικά ζεστή αίσθηση στον λαιμό. Από ελαιώνες σε υψόμετρο 250-500 μ. Στο χωριό Λαγούτα στον Μίνωα Πεδιάδας Χανίων. Τηλ. Επικοινωνίας – πανελλαδικές αποστολές: 6947-055.318 και www.culterra.gr.

Βιολογικό ελαιόλαδο Cretanthos: Πολλάκις βραβευμένο το βιολογικό ελαιόλαδο Κορωνέικης ποικιλίας που παράγεται στον Βόρειο Μυλοπόταμο. Έχει αψάδα, λίγη πίκρα και γεμάτη γεύση. Τηλ. παραγωγού: 28340-22.192 (4 Seasons, παραγγελίες στο www.cretanthos.gr)

Ελαιόλαδο Biolea: Στον Άστρικα Κισσάμου, σε υψόμετρο 300 μ., η άνυδρη βιολογική καλλιέργεια της Κορωνέικης ποικιλίας και η ψυχρή πίεση των ελιών με μυλόπετρες δίνουν ένα γλυκόπιοτο, αρωματικό και φρουτώδες ελαιόλαδο, βραβευμένο και από εμάς με το Βραβείο Ποιότητας «Γαστρονόμου». τηλ. παραγωγού: 28240-23.281 (Σε αρκετά deli σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, όπως φυσικά και στην Κρήτη)

ΜΕΛΙΑ

Μέλι Φάρμας Λαγουδάκη: Η οικογένεια Λαγουδάκη συσκευάζει βιολογικό μέλι που μοσχοβολά θυμάρι, σε έναν μελισσότοπο στο Ακρωτήρι. Τηλ. παραγωγού: 28210-42.598.(Παραδοσιακό Μπακάλικο, Βιολογικό Χωριό)

Μέλι θυμαρίσιο Παραδοσιακό Μπακάλικο: Από μελίσσια νομαδικά που αρμενίζουν όλη την Κρήτη, συσκευάζεται για λογαριασμό του παντοπώλη Γιάννη Βογιατζιδάκη. Διαλεχτό μέλι, παχύρρευστο, ξανθό, γεμάτο. (Παραδοσιακό Μπακάλικο) Ÿ

Θυμαρίσιο μέλι Minoan Bee: Έξτρα αρωματικό, με κεχριμπαρένιο χρώμα, από μελίσσια που τρυγούν θυμάρια στον Άγιο Νικήτα στο νότιο Ηράκλειο και στα Αστερούσια όρη. Τηλ. Επικοινωνίας: 6973-788.018.

Κρητικό μέλι Μέλισσα Βασίλισσα: Με τον μελισσόκηπό της να βρίσκεται στα Αστερούσια όρη, το μέλι της οικογένειας Κολλάρου δεν θα μπορούσε παρά να είναι αγνό και φουλ στο άρωμα. Οι μέλισσες τρυγάνε θυμάρι, κωνοφόρα και βότανα. Τηλ. παραγωγού: 6946-063.002 (mycretangoods.com)

Μέλι Anemelon: Από θυμάρι και πεύκο, χρυσαφένιο, αρωματικό και λίγο τσουχτερό στην επίγευση, από τον μελισσοκόμο Φανούρη Λεονταράκη. Τηλ. Παραγωγού: 6948-305.343 (Roots 56, Οlicatessen)

Κρητικό θυμαρίσιο μέλι Miterra Γη μου: Θυμάρι, αρωματικά βότανα και πεύκο περικλείει το μέλι που τρυγείται στη Σητεία. Είναι ευκολοφάγωτο και όχι πολύ πηχτό. Παράγεται από την εταιρεία Minoan Gaia. Τηλ. παραγωγού: 2810-223.211 (Αmphitrion, A2, Οινοπαντοπωλείον) 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή