ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Γαστρονόμος: Μια απίθανη συνταγή για πατατάτο από την Κυρά Ρήνη

Αυτόν τον μήνα ο Γαστρονόμος αποβιβάζεται στην Κίναρο, το 26ο νησί των Δωδεκανήσων, που έχει μόνο μία κάτοικο

gastronomos-mia-apithani-syntagi-gia-patatato-apo-tin-kyra-rini-561492742

Αυτόν τον μήνα ο Γαστρονόμος αποβιβάζεται στην Κίναρο, το 26ο νησί των Δωδεκανήσων, που έχει μόνο μία κάτοικο.

Η κυρά Ρηνιώ Κατσοτούρχη Θηραίου μας υποδέχεται στο νησί των προγόνων της, εκεί όπου πλέον κατοικεί με μόνη παρέα τα πουλιά, τα κατσίκια, τις κότες και τον σκύλο της.

Η κυρά Ρηνιώ ετοίμασε πατατάτο (πατάτες με κρέας) και μοιράζεται την απίθανη αυτή συνταγή. 

20′ προετοιμασία
3 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 20 λεπτά

gastronomos-mia-apithani-syntagi-gia-patatato-apo-tin-kyra-rini0
Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου

Υλικά
Μερίδες: 4 – 6

-1.300-1.400 γρ. αρνίσια σπάλα ή μπούτι, σε μεγάλα κομμάτια, με το κόκαλο

-1/2 κιλό ώριμες ντομάτες, κομμένες κονκασέ ή τριμμένες στον τρίφτη

-2 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας

-2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

-2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

-2-3 φύλλα δάφνης

-1/2 κουτ. σούπας κύμινο σε σκόνη

-1/2 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη

-1 κιλό πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κυδωνάτα κομμάτια

-100 ml ελαιόλαδο

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr