Γαστρονόμος: Μια απίθανη συνταγή για πατατάτο από την Κυρά Ρήνη

Γαστρονόμος: Μια απίθανη συνταγή για πατατάτο από την Κυρά Ρήνη

Αυτόν τον μήνα ο Γαστρονόμος αποβιβάζεται στην Κίναρο, το 26ο νησί των Δωδεκανήσων, που έχει μόνο μία κάτοικο

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτόν τον μήνα ο Γαστρονόμος αποβιβάζεται στην Κίναρο, το 26ο νησί των Δωδεκανήσων, που έχει μόνο μία κάτοικο.

Η κυρά Ρηνιώ Κατσοτούρχη Θηραίου μας υποδέχεται στο νησί των προγόνων της, εκεί όπου πλέον κατοικεί με μόνη παρέα τα πουλιά, τα κατσίκια, τις κότες και τον σκύλο της.

Η κυρά Ρηνιώ ετοίμασε πατατάτο (πατάτες με κρέας) και μοιράζεται την απίθανη αυτή συνταγή. 

20′ προετοιμασία
3 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 20 λεπτά

Γαστρονόμος: Μια απίθανη συνταγή για πατατάτο από την Κυρά Ρήνη-1
Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου

Υλικά
Μερίδες: 4 – 6

-1.300-1.400 γρ. αρνίσια σπάλα ή μπούτι, σε μεγάλα κομμάτια, με το κόκαλο

-1/2 κιλό ώριμες ντομάτες, κομμένες κονκασέ ή τριμμένες στον τρίφτη

-2 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας

-2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

-2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

-2-3 φύλλα δάφνης

-1/2 κουτ. σούπας κύμινο σε σκόνη

-1/2 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη

-1 κιλό πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κυδωνάτα κομμάτια

-100 ml ελαιόλαδο

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή