Γαστρονόμος: Τέσσερις ταβέρνες με τοπ κεφτεδάκια

Γαστρονόμος: Τέσσερις ταβέρνες με τοπ κεφτεδάκια

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψησταριά: Το Αγρίνιο

Φοβερή αντίθεση το χαμηλό, λαϊκότατο κτίσμα δίπλα στον Πύργο των Αθηνών, όπως και οι θαμώνες, που είναι ένα ζωηρό συνονθύλευμα από μαστόρους που θα πάνε με τα ρούχα εργασίας στο διάλειμμά τους, γιατρούς και νοσηλευτές που δουλεύουν δίπλα στο Ιπποκράτειο, μαθητές με τις σχολικές τους τσάντες και τα κινητά τους πάνω στη λαδόκολλα, τους καθηγητές τους κ.ά. Όλοι πάμε για τον ίδιο λόγο: τα αφράτα κεφτεδάκια με τις τραγανές τηγανητές πατάτες και το καλοψημένο κοντοσούβλι, όλα πάνω στη λαδόκολλα. M. B.

Σινώπης 18, Αμπελόκηποι, Τ/210-77.18.384, Δευτέρα-Παρασκευή 10.30-18.00, Σάββατο 18.00-00.00

Η ταβέρνα του Κατσόγιαννου

Λειτουργεί από το 1930 σε μια όμορφη γειτονιά της Δραπετσώνας, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα. Ο χώρος εσωτερικά είναι ρετρό, με παλιές φωτογραφίες στους τοίχους και διαφημιστικές αφίσες από άλλες δεκαετίες. Έντύπωση προκαλεί ένα καλοδιατηρημένο ψυγείο του ’30 που λειτουργεί κανονικά. Ο χώρος είναι ιδιαίτερος, αλλά το φαγητό είναι αυτό που σε κερδίζει. Οι νόστιμοι κεφτέδες με ούζο και οι κεφτέδες σε κόκκινη σάλτσα είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα τους. Το χειροποίητο κεμπάπ, οι τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες, οι ολόφρεσκες τηγανητές πατάτες και το σαγανάκι μετσοβόνε συμπληρώνουν πάντα την παραγγελία μας. Μ. Π.

Αγίου Παντελεήμονος 15, Δραπετσώνα, Τ/211-31.15.555, Τρίτη-Κυριακή 11.00-23.50, Δευτέρα κλειστά

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή