Ταβέρνες με άρωμα Κυκλάδων στην Αθήνα

Ταβέρνες με άρωμα Κυκλάδων στην Αθήνα

Όχι μόνο θαλασσινά, αλλά και ατμόσφαιρα διακοπών, χωρίς να κλείσεις εισιτήριο

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λέσβος

Από το 1970 σημείο συνάντησης των Λέσβιων που μετανάστευσαν στο κέντρο της Αθήνας. Έδώ τα ούζα είναι μόνο μυτιληνιά. Σχεδόν όλες οι ετικέτες που βγάζει το νησί φιλοξενούνται στα ράφια. Κάτω από το ζωγραφισμένο χταπόδι και τον αστακό της τζαμαρίας, παρέες όλων των ειδών συναντιούνται για τα παστά, τα μαρινάτα, το λαδοτύρι από τον Πολιχνίτο, τους παραδοσιακούς πατατοκεφτέδες, τις σουπιές και φυσικά για τα πιο τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια με τη χρυσή κρούστα. Γ. Π.

Δευτέρα-Σάββατο: 10.00-00.00, Κυριακή: 10.00-18.00, Εμμανουήλ Μπενάκη 38, Εξάρχεια, 210-38.14.525

Ατλαντικός

Σε ποιο νησί είναι η Αυλητών; Στρίβοντας στο σωστό σημείο στου Ψυρρή, το κέντρο της Αθήνας απομακρύνεται και ένα ήσυχο, απομονωμένο δρομάκι γεμίζει με κόσμο που θα μπορούσε μόλις να έχει επιστρέψει από την παραλία. Άλλοι πάνε εκεί για τα ψαροσάντουιτς, άλλοι για ελληνικό fish and chips με πατάτες πέτουλες, τηγανητά μικρόψαρα ή ψαρόσουπα. Και οι μεν και οι δε χορταίνουν ξοδεύοντας ελάχιστα. Γ. Π.

Δευτέρα-Κυριακή: 13.00-01.00, Ατλαντικός, Αυλητών 7, Ψυρρή, 213-03.30.850

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή