ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Γαστρονόμος: Τα σνακ που θα θέλαμε να τρώνε τα παιδιά μας στο διάλειμμα

Με μειωμένα λιπαρά και ζάχαρη, χωρίς συντηρητικά και με υψηλή θρεπτική αξία και νοστιμιά, τα σνακ που βρήκαμε στην αγορά θα ικανοποιήσουν τους πιτσιρικάδες, αλλά κι εμάς

Γαστρονόμος: Τα σνακ που θα θέλαμε να τρώνε τα παιδιά μας στο διάλειμμα

Μην ξεχνάτε τις σταφίδες

Συμπυκνωμένη θρεπτική αξία και τόνοι ενέργειας περιέχονται σε έναν τόσο δα καρπό όπως οι σταφίδες. Είναι αληθινά θαυμαστό σνακ, ωφέλιμο, γλυκό και νόστιμο. Αναζητήστε τις τραγανές μαύρες κορινθιακές σταφίδες Golden Βlack (Yoleni’s, Βάθος Κήπος, Olicatessen), οι οποίες καλλιεργούνται βιολογικά στην Αρχαία Νεμέα και αποξηραίνονται με φυσικό τρόπο στη σκιά από έναν σταφιδοπαραγωγό αναντάμ παπαντάμ, τον βραβευμένο από τον «Γ» Γιώργο Μάζο. Επίσης, από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζακύνθου κυκλοφορεί και μια πολύ «έμπειρη» εκδοχή τους: ψιλή μαύρη σταφίδα Ζακύνθου με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας ή σοκολάτας γάλακτος (Olicatessen, Καταλαχού, Θανόπουλος). Επίσης, σε καλόγουστες συσκευασίες βρίσκουμε αμύγδαλα βολιώτικα, ανάλατα και αναποφλοίωτα, της The Nutlers (Bamboo Vegan, Συν.Αλλ.Οις, Μανδραγόρας).

Ελληνικές μπάρες με υπερτροφές

Οι μπάρες με δημητριακά, ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα που βρήκαμε περιέχουν κι ένα τραγανό στοιχείο, συχνά και κάποιες από τις λεγόμενες σούπερ τροφές, και σίγουρα ένα γλυκαντικό ανώτερης ποιότητας από τη λευκή επεξεργασμένη ζάχαρη. Όπως η Energy Bar της χιώτικης εταιρείας Kiss the Earth που, εκτός από φιστικοβούτυρο και σοκολάτα, περιέχει χουρμάδες, σταφίδες και σύκα (4 Seasons, Nora’s deli, My Market). Αλλά και το Ανώγι από την Κέα, που φτιάχνει κι εξαιρετικά παστέλια, έχει βγάλει μια σειρά από μπάρες, εκ των οποίων πολύ νόστιμη είναι αυτή με βρόμη, ταχίνι, φιστίκι Αιγίνης και σοκολάτα υγείας (Βάθος Κήπος, Θανόπουλος, Νομή). Εξαιρετικές και οι άθερμες και gluten-free μπάρες Brothers,με γεύσεις όπως μπανάνα-κακάο-λιναρόσπορος ή λεμόνι-κράνμπερι (Νομή, brothershealthyfood.gr).

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr