Γαστρονόμος – συνταγή: Γαύρος μαρινάτος με σταφύλια

Γαστρονόμος – συνταγή: Γαύρος μαρινάτος με σταφύλια

27" χρόνος ανάγνωσης

Λαχταριστός μεζές με ασυνήθιστο συνδυασμό υλικών.
 
Φωτογραφίες – Food styling: Αμαρυλλίς Τσέγκου

  • 40′ προετοιμασία
  • 2 ώρες αναμονή

Υλικά

Μερίδες: 6

  • 300 γρ. φιλέτα γαύρου (αν τον φιλετάρουμε μόνοι μας, προμηθευόμαστε 500 γρ. ακαθάριστο γαύρο)
  • περίπου 500 γρ. θαλασσινό αλάτι χοντρό
  • O χυμός και το ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 4 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 3 κλωνάρια κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 11⁄2 κούπα ρώγες σταφυλιού της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 μικρή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη, ή λίγες νιφάδες καυτερού μπούκοβου

Διαβάστε τη συνταγή στο www.gastronomos.gr