Γαστρονόμος: Κεφτεδάκια με δυόσμο

Γαστρονόμος: Κεφτεδάκια με δυόσμο

Ο Βασίλης Καλλίδης, σεφ και ιδιοκτήτης του Überness στη λαχαναγορά του Ρέντη, μας έδωσε τη συνταγή του για τα αρωματικά κεφτεδάκια του

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βασίλης Καλλίδης, σεφ και ιδιοκτήτης του Überness στη λαχαναγορά του Ρέντη, μας έδωσε τη συνταγή του για τα αρωματικά κεφτεδάκια του, best seller του εστιατορίου. Δύο τα μυστικά της συνταγής: η προσθήκη του χοιρινού λαιμού για την απαραίτητη λιπαρότητα και ο δυόσμος σε γενναίες ποσότητες.

Προετοιμασία: 15’

Αναμονή: 30’

Τηγάνισμα: 20’

(Εύκολο)

Υλικά (για 20-25 τμχ.)

300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

300 γρ. κιμάς από χοιρινό λαιμό

1 αυγό

4 κουτ σούπας τριμμένη φρυγανιά

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, λιωμένα στον πολυκόφτη

τα φύλλα από 6 – 7 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα

2 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος (σε σουρωτηράκι) καλά, να γίνει πούδρα

1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος

6 κουτ. σούπας ξίδι

αρκετό ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν ένα πολύ καλά ομογενοποιημένο μείγμα. Σκεπάζουμε και βάζουμε για 30΄στο ψυγείο. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντι- κολλητικό τηγάνι, φτάνοντας περίπου 2 εκ. από τον πυθμένα του. Το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Πλάθουμε με το μείγμα κεφτέδες μεγέθους μεγάλου καρυδιού και τους τηγανίζουμε σε δόσεις (χωρίς να τους αλευρώσουμε) στο καυτό λάδι, για 4-5 λεπτά, ρολάροντάς τους μέσα στο λάδι, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς με τηγανητές πατάτες.

Τι πίνουμε: Μια μπίρα lager.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή