Συνταγή για σπιτική γκρανόλα από τον Γαστρονόμο

Συνταγή για σπιτική γκρανόλα από τον Γαστρονόμο

Ετοιμάζουμε σπιτική γκρανόλα σε γενναίες ποσότητες και τη διατηρούμε σε βάζο

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σπιτική γκρανόλα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε με λαδόκολλα το μεγάλο ταψί του φούρνου. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 200 γρ. νιφάδες βρόμης, 50 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη, 5 κουτ. γλυκού μέλι, 50 γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα, και 2 κουτ. σούπας κακάο. Απλώνουμε σε λεπτή στρώση στο ταψί και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε σε αεροστεγές γυάλινο δοχείο.

Σπιτική γκρανόλα με μύρτιλα και αμύγδαλα

Ανακατεύουμε 100 γρ. μύρτιλα κτψ (ή άλλο φρούτο του δάσους) με 50 γρ. σιρόπι αγαύης ή μέλι και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν (ή τα βάζουμε στα μικροκύματα για λίγα δευτερόλεπτα). Βράζουμε 100 ml νερό με 2-3 ξερά φύλλα λεβάντας ή 5 ξερά φύλλα λουίζας για 1 λεπτό. Σουρώνουμε το αρωματισμένο νερό στο μπλέντερ. Προσθέτουμε άλλα 150 γρ. μύρτιλα ή άλλο φρούτο του δάσους μαζί με 200 ml γάλα της αρεσκείας μας (αγελαδινό, κατσικίσιο ή φυτικό: αμυγδάλου ή άλλο). Χτυπάμε καλά και δοκιμάζουμε: μπορεί το μείγμα να χρειάζεται λίγη ζάχαρη ή μέλι. Σουρώνουμε και μοιράζουμε σε 2 μπολ. Προσθέτουμε σε κάθε μπολ 2-3 κουταλιές σπιτική γκρανόλα , τα μύρτιλα με το σιρόπι αγαύης και 50 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροκομμένα.

Γκρανόλα με μπανάνα, κακάο και φουντούκια

Χτυπάμε στο μούλτι 1 μπανάνα, 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη, 2 κ.σ. κακάο, 2 κ.σ. μέλι, 400 ml γάλα φουντουκιού ή άλλο της αρεσκείας μας και 2 κουτ. σούπας φουντούκια καβουρδισμένα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράζουμε σε 2 μπολ και βάζουμε από 2-3 κ.σ. σπιτική γκρανόλα. Μοιράζουμε 1 μπανάνα σε φέτες και 2 κ.σ. μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα και καβουρδισμένα και χοντροκομμένα φουντούκια ή αμύγδαλα.

Πόριτζ με γάλα καρύδας, μήλο, καρότο και σταφίδες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 2 μήλα σε κυβάκια, 1 μικρό καρότο, λεπτοτριμμένο, 1 κ.γ. χυμό λεμονιού, 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη, 1/4 κ.γ. κανέλα σε σκόνη, 1/4 κ.γ. υγρή βανίλια και 60 γρ. σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) ή μέλι. Αφήνουμε 5 λεπτά να αναμειχθούν οι γεύσεις. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 400 ml γάλα καρύδας, 100 ml νερό, 80 γρ. νιφάδες βρόμης, ελάχιστο αλάτι και 20 ml σιρόπι σφενδάμου ή μέλι, για περίπου 8 λεπτά. Αποσύρουμε. Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 μπολ. Ρίχνουμε στο κάθε μπολ από 1 κ.γ. λιναρόσπορο και 1 κ.γ. σταφίδες. Σκορπίζουμε το μείγμα μήλου, μερικά καβουρδισμένα καρύδια και φρέσκα φύλλα δυόσμου.

Κορνφλέικς με γιαούρτι, γλυκό βύσσινο, αμύγδαλα και μαύρη σοκολάτα

Ανακατεύουμε 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 4 κ.σ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Μοιράζουμε σε 2 μπολ 100 γρ. κορνφλέικς της αρεσκείας μας, προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε στα 2 μπολ 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη και 80 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή