Γαστρονόμος: Τα στέκια με την καλύτερη θέα 

Γαστρονόμος: Τα στέκια με την καλύτερη θέα 

Εδώ όχι μόνο θα φάμε και θα πιούμε καλά αλλά θα απολαύσουμε και την Αθήνα στο πιάτο!

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσο ο καιρός το επιτρέπει ακόμα, βγαίνουμε στις ταράτσες και τα μπαλκόνια της Αθήνας και χαζεύουμε τη θέα. Προνομιακά και φιλόξενα σημεία, που στέκονται πάνω από τη φασαρία του δρόμου, μας επιτρέπουν να πάρουμε μια ανάσα, ενώ παράλληλα χαιρόμαστε τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό μας με θέα πότε την φωτισμένη Ακρόπολη και πότε τον ορίζοντα της πόλης. 

Ένα κομψό κτίριο του 1930 που λειτουργούσε παλαιότερα ως στοιχειοχυτήριο, εξειδικευμένο στην κατασκευή και χύτευση των γραμμάτων όλων των γραμματοσειρών της ελληνικής γλώσσας, μετατράπηκε πριν από λίγα χρόνια σε ένα boutique hotel, την κατασκευή του οποίου ανέλαβαν οι αρχιτέκτονες Μιλτιάδης Πορτοκάλης και Έφη Μαλανδράκη. Το Foundry Suites Athens ανοίγει την όμορφη ταράτσα του σε ενοίκους και μη για να απολαύσουν την πόλη από ψηλά. Ανάμεσα σε ελιές, ροδιές, λεβάντες και αμπέλια απλώνει τα τραπέζια του το The Foundry Rooftop Garden (Σαρρή 40, Ψυρρή, Τ/211-18.24.604) με την εντυπωσιακή θέα σε Ακρόπολη, Αστεροσκοπείο και Γκάζι. Εκεί βρίσκουμε signature cocktails με μεσογειακά μυρωδικά, δια χειρός της Αναστασίας Τριανταφυλλίδη. Οι πίτσες βγαίνουν ζεστές απ’ τον ξυλόφουρνο δίπλα στο μπαρ ενώ ανά περιόδους η ταράτσα φιλοξενεί και ενδιαφέροντα γαστρονομικά pop up σε συνεργασία με αγαπημένα εστιατόρια και street food σημεία της πόλης.

Γαστρονόμος: Τα στέκια με την καλύτερη θέα -1

Για συγκλονιστικά ηλιοβασιλέματα, από φέτος πάμε ξανά στην Πράσινη Τέντα (Πλουτάρχου 66, Αθήνα, Τ/210-36.35.400). Το θρυλικό ουζερί του Λυκαβηττού, που παρέμενε κλειστό τα τελευταία 18 χρόνια, φρεσκαρίστηκε και επέστρεψε ως all day προορισμός με απρόσκοπτη θέα σε όλη την πόλη, από την Ακρόπολη μέχρι την θάλασσα. Στο μενού βρίσκουμε ελληνικές ποικιλίες κρασιών, κοκτέιλ και ελαφριά γεύματα με υλικά και αναφορές σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η σεφ Ξένια Μπουζαραμίδου προτείνει για παράδειγμα ένα νόστιμο υβρίδιο μεταξύ πίτσας και λαδένιας Κιμώλου, ιδανικό για να συνοδεύσει το aperitivo μας την ώρα που αρχίζει να πέφτει ο ήλιος.

Στον τελευταίο όροφο του Ergon House, του foodie ξενοδοχείου που έχει το δικό του μπακάλικο, κρεοπωλείο και μανάβικο δίπλα στο εστιατόριο του ισογείου, είναι το Retiré (Μητροπόλεως 23, Τ/210-01.09.090) που κοιτάει την Ακρόπολη. Εκτός από τη γοητευτική θέα, η ταράτσα, στρωμένη με χαλίκι και γεμάτη κρεμαστά φώτα, έχει ωραία ατμόσφαιρα. Αν και δημοφιλής καταφέρνει με τη διάταξη των καθισμάτων να διατηρεί μια σχετική ηρεμία. Στη δε καντίνα που έχει παρκάρει εκεί ψηλά, βρίσκουμε κοκτέιλ με την υπογραφή της πολυβραβευμένης ομάδας των Clumsies. Για όποιον πεινάσει, οι επιλογές ποικίλουν από πληθωρικά μπέργκερ μέχρι ολοκληρωμένα μεσογειακά γεύματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή