Γαστρονόμος: Πώς να φτιάξεις το «μπισκότο» dalgona του Squid Game

Γαστρονόμος: Πώς να φτιάξεις το «μπισκότο» dalgona του Squid Game

Η ιστορία του dalgona, του γλυκίσματος που γνωρίσαμε μέσα από τα παιχνίδια επιβίωσης της κορεάτικης σειράς-φαινόμενο Squid Game του Netflix

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλοι μιλάνε (πάλι) για το dalgona αλλά αυτή τη φορά όχι για τον καφέ. Το καραμελένιο γλύκισμα με το ίδιο όνομα έχει γίνει viral τον τελευταίο καιρό μέσα από το Squid Game, τη σειρά του Netflix που σαρώνει.

Για όσους δεν έχουν δει ακόμα το Squid Game εξηγούμε εν τάχει: Βρισκόμαστε στη σύγχρονη Νότια Κορέα. Μια ομάδα ανθρώπων, τα μέλη της οποίας έχουν διαφορετικό υπόβαθρο αλλά κοινό σημείο τα τεράστια χρέη που τους πνίγουν, συμμετέχει σε μια σειρά αθώων -φαινομενικά- παιχνιδιών. Πρόκειται για έξι γνωστά κορεάτικα παιχνίδια, σαν αυτά που έπαιζαν στο σχολείο, και όποιος καταφέρει να βγει νικητής σε όλα θα κερδίσει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, θα ξεχρεώσει και θα γίνει πλούσιος. Σταδιακά όμως γίνεται σαφές ότι ο νικητής θα είναι και ο μοναδικός επιζών.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή