Συνταγή για παστίτσιο από τον Πέσκια

Συνταγή για παστίτσιο από τον Πέσκια

Θέλει υπομονή και μαστοριά το παστίτσιο. Εξάσκηση, για να εξοικειωθεί κανείς με τις διακριτές στρώσεις του, που συχνά τις ανακατεύουν για ευκολία. Ιεροσυλία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παστίτσιο έχει σαφείς, διακριτές στρώσεις. Τις εξής: χοντρά μακαρόνια, κιμάς καλοκαβουρδισμένος, στεγνός και με ευωδιά ψητού. Ξανά μακαρόνια και, τέλος, μπεσαμέλ, λεία, πυκνή, μεταξένια, αρωματισμένη με φρέσκια δάφνη. O Γαστρονόμος φιλοξενεί τη συνταγή με τα «μυστικά» του Χριστόφορου Πέσκια.

1 ώρα Προετοιμασία  40′ Ψήσιμο   Σύνολο: 1 ώρα και 40 λεπτά

Συνταγή για παστίτσιο από τον Πέσκια-1

Υλικά (για 6 μερίδες)

•1 πακέτο (500 γρ.) μακαρόνια Νο 2, με τρύπα, για παστίτσιο
•200 ml φρέσκο γάλα πλήρες
•αλάτι
•φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•1/2 ματσάκι σχοινόπρασο, πολύ ψιλοκομμένο

Για τον κιμά

•500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ζητάμε από τον κρεοπώλη να τον χοντροαλέσει)
•1 ξινόμηλο, καθαρισμένο, σε μικρά καρέ
•500 ml ζωμός κοτόπουλου, δυνατός
•3 γρ. πάπρικα, σε σκόνη
•2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
•1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
•50 ml λευκό ξηρό κρασί
•400 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κομσέρβας, ψιλοκομμένα στον πολυκόφτη 40 γρ. προσούτο, ψιλοκομμένο
•αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Συνταγή για παστίτσιο από τον Πέσκια-2

Για τη μπεσαμέλ

•200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
•200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
•1/2 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη 2.200 ml φρέσκο γάλα, πλήρες, ζεστό
•2 φρέσκα φύλλα δάφνης (ή ξερά, αν δεν βρούμε στην αγορά)
•1/2 κεφαλάκι μοσχοκάρυδο, τριμμένο 180 γρ. γραβιέρα, κατά προτίμηση Άργους, τριμμένη
•90 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
•90 γρ. κρόκοι αυγών (από 3 μέτρια αυγά)

Διαβάστε αναλυτικά τη διαδικασία στο gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή