Οι πιο νόστιμες μηλόπιτες της πόλης (και άλλα γλυκά με μήλο)

Οι πιο νόστιμες μηλόπιτες της πόλης (και άλλα γλυκά με μήλο)

Μαζί με τις πρώτες βροχές έρχεται και η όρεξη για κάτι γλυκό με γεύση μήλο. Σπεύδουμε στα αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία για έρευνα αγοράς, δοκιμάζουμε και σας προτείνουμε.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη Γεωργία Παπαστάμου

Με τα πρωτοβρόχια έρχεται μαζί και η λαχτάρα μας για τα πρώτα γλυκά με μήλα της εποχής. Και μαζί με αυτά οι απίθανες μυρωδιές που τα συνοδεύουν και που στο μυαλό μας έχουν συνδεθεί με το Φθινόπωρο: η μοσχοβολιά του ψητού μήλου, της κανέλας, του βουτύρου και ενίοτε της καραμέλας και του αμυγδάλου. Περάσαμε λοιπόν μια βόλτα από τα ζαχαροπλαστεία και τους φούρνους της Αθήνας για να δούμε τι απίθανα γλυκά με μήλο θα φάμε φέρος. Στις βιτρίνες τους συναντήσαμε από αμερικάνικες μηλόπιτες μέχρι tart tatin και άλλες λιχουδιές.

Σε ατομικό (και κατά παραγγελία σε μεγάλο μέγεθος) βγαίνει η tarte tatin με παπαρουνόσπορο που φτιάχνουν στο Bon Bon Fait Maison (Πετράκη 30, Σύνταγμα, T/210-33.18.703 & Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, Τ/210-41.17.999). Η διάσημη αναποδογυρισμένη τάρτα, που σύμφωνα με την ιστορία δημιουργήθηκε κατά λάθος, εδώ περιλαμβάνει ψημένη κρέμα αμυγδάλου, crumble με παπαρουνόσπορο και καραμελωμένο γυαλιστερό μήλο, ελκυστικό τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση.

Οι πιο νόστιμες μηλόπιτες της πόλης (και άλλα γλυκά με μήλο)-1

H ταλαντούχα ζαχαροπλάστρια Κατερίνα Λίβα ξεκινά αυτή την εποχή να φτιάχνει στο Poulette (Ελληνοσερβικής Φιλίας 64, Αγία Παρασκευή, T/211-11.14.172) μια βουτυράτη ατομική μηλόπιτα που συγκαταλέγεται στις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού ενώ στο Kora (Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, Τ/210-36.27.855) το danish με σιγοψημένο μήλο, καστανή ζάχαρη και crumble βρώμης μάς κερδίζει με την ωραία εναλλαγή των υφών. Τα πρωινά ξεκινούν καλύτερα όταν το βρίσκουμε στα ράφια.

Για σκεπαστή μηλόπιτα με «κεντημένη» κρούστα πηγαίνουμε στην Αμερικάνα (Αναπαύσεως 15, Μετς, T/210-92.42.966) όπου, εκτός από hot dog και μπίρες, ξέρουν και από αμερικάνικα γλυκά. Το μυστικό τους είναι στο φρέσκο βούτυρο και συνήθως τη σερβίρουν με crème anglaise που της ταιριάζει πολύ.

Μια εξαιρετική πάστα φλόρα με μαρμελάδα μήλου και κανέλα μαζί με crumble αμυγδάλου φουρνίζουν αυτές τις μέρες στo Sweet Alchemy του Στέλιου Παρλιάρου (Ηροδότου 24, Κολωνάκι, Τ/210-72.40.205), ενώ στο Σουit (Τερψιθέας 47, Παλαιό Φάληρο, T/210-98.86.192) στα νότια προάστια ο Μπάμπης Ζιντίλης προτείνει μια τάρτα με ψητή κρέμα αμυγδάλου, φρέσκα μαγειρεμένα μήλα, καραμέλα βουτύρο με λίγο αλάτι και κριτσανιστό crumble.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή