Γαστρονόμος: Μπιφτέκια κοτόπουλου στη σχάρα, με ντομάτα και γλυκοπικάντικη σάλτσα

Γαστρονόμος: Μπιφτέκια κοτόπουλου στη σχάρα, με ντομάτα και γλυκοπικάντικη σάλτσα

Μία συνταγή του Χριστόφορου Πέσκια

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνταγή: Χριστόφορος Πέσκιας

20′ προετοιμασία

8′ ψήσιμο

Σύνολο: 28 λεπτά

Υλικά

Τεμάχια: 8

-1 κιλό κιμάς από μπούτι κοτόπουλου

-250 γρ. κρεμμύδι ξερό, τριμμένο

-250 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς κόρα, μουλιασμένο σε λίγο γάλα και καλά στυμμένο

-3 κουτ. σούπας φρέσκια ντομάτα, ξεφλουδισμένη και πολτοποιημένη στον πολυκόφτη

-2 κουτ. σούπας sweet chili sauce*

-2 αυγά

-40 ml χυμός λεμονιού (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)

-1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή

-τα φύλλα από 1/4 μάτσο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένα

-70 ml ελαιόλαδο

-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Αδειάζουμε το κρεμμύδι με το λάδι σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.

Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια βάρους περίπου 180 γρ.

Ψήσιμο

Αλείφουμε τα μπιφτέκια με λίγο λάδι και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Η δοκιμή μας

Ψήσαμε τα μπιφτέκια κοτόπουλου σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα.

Χρειάστηκαν 4 λεπτά μέχρι να ψηθούν από τη μία πλευρά και να ξεκολλούν εύκολα από τη σχάρα, ώστε να μπορούμε να τα γυρίσουμε, και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου σε δυνατή φωτιά, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Μυστικά

*Την sweet chili sauce την βρίσκεται έτοιμη στα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τις μαγιονέζες και τις μουστάρδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή