3 νέα έθνικ εστιατόρια στην Αθήνα

3 νέα έθνικ εστιατόρια στην Αθήνα

Σούσι στην κεντρική αγορά, pho στο Σύνταγμα και dim sum στον Πειραιά. Αν αγαπάτε τις έθνικ κουζίνες, σπεύσατε!

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σούσι στην κεντρική αγορά, pho στο Σύνταγμα και dim sum στον Πειραιά. Αν αγαπάτε τις έθνικ κουζίνες, σπεύσατε!

Hasapika

Κοκάλι sashimi, μπαρμπούνι nigiri και ceviche γαρίδας είναι λίγες μόνο από τις επιλογές που προτείνει η σεφ Josephine Desepeda στα Hasapika. Υπάρχουν κάποια σταθερά πράγματα στον κατάλογο, αλλά ανάλογα με την ψαριά της ημέρας μπορεί κανείς να δοκιμάσει sushi με συναγρίδα, μπαρμπούνι, σφυρίδα, ακόμα και δράκαινα και σκορπίνα. Όλα αυτά μάλιστα δεν τα βρίσκουμε σε κάποιο εστιατόριο αλλά σε έναν πάγκο -πρώην βιτρίνα κρεοπωλείου- μέσα στη Βαρβάκειο. Η πρώτη ύλη έρχεται από την ψαραγορά δίπλα αλλά και την ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι.

Φιλοποίμενος 4, Αθήνα (Κεντρική Αγορά), Τ/216-07.07.026

Kitschen

Dim sum και όχι μόνο βρίσκουμε εδώ και λίγες εβδομάδες στο λιμάνι του Πειραιά. Ο σεφ Δημήτρης Liem (με πορεία σε Kona Kai και Matsuhisa) άνοιξε έναν μικρό, φιλόξενο χώρο με πανασιατική κουζίνα και πρωτότυπα κοκτέιλ -επίσης με ασιατικές αναφορές- από τον Σπύρο Μινέτο (9Βήτα). Εκεί δοκιμάζουμε: τηγανητό sushi rice, ντάμπλινγκς παντζαριών με miso, ponzu και καρύδια, εξαιρετικά ντάμπλινγκς γαρίδας, ψάρι στον ατμό με σάλτσα τσίλι ή sushi rolls. Το Charsiu Don με ψητό χοιρινό, καυτερό κορεάτικο ντρέσινγκ, σπιτικό κίμτσι και ρύζι ατμού είναι επίσης must.

Κανάρη 5-7, Πειραιάς, Τ/211-73.51.205

Hanoi

Για όσους με τα πρώτα κρύα αναζητούν μια αχνιστή σούπα, το Hanoi είναι καλό νέο. Το pho είναι δικαιολογημένα το πιο δημοφιλές πιάτο στο νέο βιετναμέζικο εστιατόριο του Συντάγματος – ένα τεράστιο μπολ με αρωματικό ζωμό βαθιάς νοστιμιάς, ρυζομακάρονα, λεπτοκομμένο χοιρινό, φρέσκο κρεμμύδι και μπόλικο κόλιανδρο και δυόσμο. Στο μενού βρίσκουμε επίσης χορταστικές σαλάτες με πολλά λαχανικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς, διάφανα ρολά από φύλλα ρυζιού γεμιστα με γαρίδες, χοιρινό και πολλά μυρωδικά αλλά και ωραιότατα bao buns, βιετναμέζικη μπίρα και τηγανητό παγωτό.

Πετράκη 12, Σύνταγμα, T/213-04.51.379

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή