Γαστρονόμος: Cheesecake με κρέπες και πτι μπερ

Γαστρονόμος: Cheesecake με κρέπες και πτι μπερ

Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

35′ παρασκευή

15′ αναμονή

Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Για την κρέμα

-500 γρ. τυρί κρέμα

-100 γρ. βούτυρο αγελάδας (το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετές ώρες, μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά, ή το μαλακώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων)

-60 γρ. ζάχαρη άχνη

-1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

-300 γρ. μαρμελάδα σμέουρο ή φράουλα ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Διαδικασία

Φτιάχνουμε τις κρέπες όπως αναφέρεται στη βασική συνταγή (Βλέπε παραπάνω)

Κρέμα

Χτυπάμε με ένα σύρμα το βούτυρο με την άχνη έως ότου γίνει μια αλοιφή. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε απαλά.

Σε μια πιατέλα τοποθετούμε μία κρέπα.

Απλώνουμε από πάνω το 1/3 της μαρμελάδας, σε λεπτή στρώση. Από πάνω καλύπτουμε με μία στρώση από μπισκότα και συνεχίζουμε με το 1/3 της κρέμας.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με άλλες δύο κρέπες, τελειώνοντας με κρέπα. Πασπαλίζουμε με άχνη.

Σερβίρουμε κόβοντας σε τρίγωνα κομμάτια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή