Νηστίσιμο προφιτερόλ

Mπορούμε να αγοράσουμε έτοιμο νηστίσιμο κέικ από τον φούρνο ή να φτιάξουμε μόνοι μας. Μια ωραία συνταγή που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι το κέικ πετιμεζιού.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νηστίσιμο προφιτερόλ

Δημήτρης Μιχαηλίδης

Φωτογραφία: Αντωνία Κατή

Food styling: Dawn Brown

Βοηθός Food Stylist: Αλεξάνδρα Τασουνίδου

25′ προετοιμασία 3 ώρες αναμονή Σύνολο: 3 ώρες και 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

 1 λίτρο βραστό νερό

 100 γρ. (1 κούπα) κακάο

 80 γρ. (3/4 της κούπας) κορν φλάουρ

 400 γρ. (2 κούπες) ζάχαρη

 1 κάψουλα βανιλίνης

 4-6 κομμάτια από νηστίσιμο κέικ* ή 4-6 νηστίσιμα μπισκότα

 φιστίκι Αιγίνης για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το κορν φλάουρ και το βραστό νερό.

Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει και να δέσει το μείγμα.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε.Θα έχει γίνει μια πηχτή σοκολατένια σάλτσα.

Αδειάζουμε τη σάλτσα σοκολάτας σε μια κανάτα ή σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη (να ακουμπάει στην επιφάνεια της σάλτσας, για να μην κάνει πέτσα) και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς (τουλάχιστον 3 ώρες).Πριν τη χρησιμοποιήσουμε, θα την ανακατέψουμε ξανά με το σύρμα.

Τεμαχίζουμε σε κομμάτια το κέικ ή τα μπισκότα, τα μοιράζουμε σε 4-6 μπολάκια, περιχύνουμε με τη σοκολατένια σάλτσα και γαρνίρουμε με φιστίκι Αιγίνης.

Μυστικά

*Mπορούμε να αγοράσουμε έτοιμο νηστίσιμο κέικ από τον φούρνο ή να φτιάξουμε μόνοι μας. Μια ωραία συνταγή που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι το κέικ πετιμεζιού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή