Γαστρονόμος: Οδός Πετράκη, η νέα γαστρονομική πιάτσα στο Σύνταγμα

Γαστρονόμος: Οδός Πετράκη, η νέα γαστρονομική πιάτσα στο Σύνταγμα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στιγμή που στην Ερμού μπορεί να γίνεται πατείς με, πατώ σε, η περατζάδα στην Πετράκη έχει τον δικό της, πιο ανέμελο ρυθμό. Στον μικρό πεζόδρομο που είναι στριμωγμένος μεταξύ του κεντρικού εμπορικού δρόμου και της Μητροπόλεως, η ατμόσφαιρα γίνεται λίγο πιο χαλαρή, λίγο πιο κοσμοπολίτικη, ενώ οι πιθανότητες να σε… παρασύρει κάποιος βιαστικός φορτωμένος με τσάντες από ψώνια μειώνονται ευτυχώς σημαντικά.

Και αν πριν από μερικά χρόνια κάποιοι αγνοούσαμε το όνομα του παράδρομου, πλέον έχουμε αρκετούς λόγους να τον περπατήσουμε. Το Heteroclito με το καλό κρασί και το χάζι στο πηγαινέλα των περαστικών, η παλιά Πνύκα με το σταθερά καλό ψωμί, το νεότευκτο Hanoi με το αχνιστό pho…

H μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια, μπαρ αλλά και εμπορικά καταστήματα δημιουργεί ένα πυκνό, ενδιαφέρον σκηνικό τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και αργότερα το βράδυ. Κάναμε πρόσφατα άλλη μια βόλτα, με διάθεση γαστρονομικής εξερεύνησης, και σταματήσαμε σε μερικά από τα πιο ιδιαίτερα μαγαζιά της.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή