Γαστρονόμος: Βao buns, πίτσα ή τάκος; Τρία μαγαζιά που μόλις άνοιξαν στην Αθήνα

Γαστρονόμος: Βao buns, πίτσα ή τάκος; Τρία μαγαζιά που μόλις άνοιξαν στην Αθήνα

Νέες ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις προστέθηκαν τις τελευταίες μέρες στην πόλη

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις προστέθηκαν τις τελευταίες μέρες στην πόλη. 

Alio Pizzeria

Γαστρονόμος: Βao buns, πίτσα ή τάκος; Τρία μαγαζιά που μόλις άνοιξαν στην Αθήνα-1

Καθώς η νεο-ναπολιτάνικη πίτσα του Alio έχει αποκτήσει φανατικούς, η ομάδα του εστιατορίου (Άκης Βαρθαλάμης, Παναγιώτης Λουκάκος, Γιάννης Λουκάκος) αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα, σύγχρονη εκδοχή της πιτσαρίας της γειτονιάς συνδυάζοντας το προσιτό με το ποιοτικό. Ένα μικρό μπαλκόνι με τραπέζια πικ νικ θα φιλοξενεί όσους θέλουν να απολαύσουν την πίτσα τους επιτόπου ενώ η Alio Pizzeria θα λειτουργεί κατά βάση με διανομές και take away. Αρκετές είναι και οι μακαρονάδες που συμπληρώνουν τον κατάλογο. 

Ηρακλείτου 71, Χαλάνδρι, Τ/210-60.86.304, Τρίτη-Κυριακή: 14:00-23:00

Tyler’s

Γαστρονόμος: Βao buns, πίτσα ή τάκος; Τρία μαγαζιά που μόλις άνοιξαν στην Αθήνα-2

Με σήμα τη διαστημική μαϊμού και έμπνευση από τον αντιήρωα του Fight Club, το Tyler’s άνοιξε πριν λίγες μέρες στο Παγκράτι, στην πολυσύχναστη και γεμάτη επιλογές Αρχελάου. Ο μικρός, στενόμακρος χώρος με την ποπ αισθητική είναι αφιερωμένος σε ένα από τα πιο δημοφιλή street food της Ασίας που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο, τα bao buns. Σε έξι εκδοχές συναντάμε εδώ τα ανάλαφρα ψωμάκια ατμού: με μοσχάρι, γαρίδα tempura, κοτόπουλο, πάπια, κροκέτα τραχανά, που συνοδεύεται από ντομάτα, ψητές πιπεριές και φουντούκι, αλλά και μια ωραία χορτοφαγική εκδοχή με καραμελωμένα καρότα, σάλτσα ταχίνι και bbq σος με κεράσι. 

Αρχελάου 14, Παγκράτι, T/211-41.84.068

Loco

Γαστρονόμος: Βao buns, πίτσα ή τάκος; Τρία μαγαζιά που μόλις άνοιξαν στην Αθήνα-3

Μια τακερία-σεβιτσερία, ένα «μεξικάνικο σουβλατζίδικο» με ανοιχτό παρασκευαστήριο και δυο μακριές μπάρες δημιούργησαν στο κέντρο, κοντά στην Ερμού ο σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος και η ομάδα του The Clumsies. Τα τάκος βγαίνουν σε έξι εκδοχές και γίνονται με χειροποίητες τορτίγιες καλαμποκιού, ποιοτικά κρέατα και σπιτικές σάλτσες. Δοκιμάσαμε και ευχαριστηθήκαμε το «Cordero» αρνί που σιγομαγειρεύεται για 15 ώρες και συνοδεύεται από καπνιστή μελιτζάνα, πίκλες και κόλιανδρο αλλά και το κλασικό al pastor με χοιρινό «γύρο» ιμπέρικο που έρχεται με mole, salsa verde και μερικές ψητές πιπεριές padron. Τα σεβίτσε του Loco είναι επίσης αξιόλογα ενώ η λίστα των κοκτέιλ (με την υπογραφή των Clumsies) περιλαμβάνει κλασικές και εναλλακτικές margaritas, μπίρες και κοκτέιλ με βάση την τεκίλα και το μεσκάλ.

Καλαμιώτου 15, Μοναστηράκι, Τ/210-33.18.778

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή