Γαστρονόμος: Πού τρώμε sando στην Αθήνα;

Γαστρονόμος: Πού τρώμε sando στην Αθήνα;

Τέσσερα μέρη που σερβίρουν τα φωτογενή γιαπωνέζικα σάντουιτς

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι το μαλακό τους ψωμάκι; Είναι το χαρακτηριστικό κόψιμο σε παραλληλόγραμμα που φανερώνουν τη δομή τους και τα κάνουν τόσο φωτογενή; Υπάρχουν πολλοί λόγοι να λατρέψεις τα sando, τα γιαπωνέζικα σάντουιτς με milk bread που έχουν γίνει μόδα παγκοσμίως. Στην Αθήνα τα βρίσκουμε πλέον σε πολλές διευθύνσεις, με τις παρακάτω να ξεχωρίζουν:

Το Birdman (Βουλής 35, Σύνταγμα,Τ /210-32.12.800) η τοσοδούλα «γιαπωνέζικη παμπ» που έφτιαξε ο Άρης Βεζενές στο Σύνταγμα, ήταν από τα πρώτα σημεία της πόλης που σέρβιραν sando. Συγκεκριμένα πρότεινε ένα katsu sando, δηλαδή ένα σάντουιτς με παναρισμένο τηγανητό λαιμό ιβηρικού χοίρου, κόκκινο λάχανο και σάλτσα tonkatsu με μήλο. Όλα αυτά κλεισμένα μέσα σε χειροποίητο «γαλατόψωμο». 

Γαστρονόμος: Πού τρώμε sando στην Αθήνα;-1

Στην Kobra (Ναυαρίνου 11, Εξάρχεια, Τ/210-36.38.134) του Άνταμ Κοντοβά η μέρα ξεκινάει με το egg mayo, που περιλαμβάνει αυγό ιδανικά βρασμένο (με ελαφρώς ρευστό κρόκο), αβοκάντο και μαγιονέζα με miso. Αρέσει στον σεφ να ενσωματώνει πολλά ασιατικά στοιχεία στα πρωτότυπα πιάτα που σερβίρει στο εστιατόριο/μπαρ των Εξαρχείων και το ίδιο κάνει και στα σνακ που έχει δημιουργήσει.  Στον κατάλογο βρίσκουμε πολλά ακόμη ενδιαφέροντα σάντουιτς όπως εκείνο με τα λαχανικά τεμπούρα, λάχανο -φρέσκο και σε τουρσί- και μαγιονέζα miso. 

Μέλος της οικογένειας της Cookoovaya, με επικεφαλής τον Κλεομένη Ζουρνατζή, το Γκαστόνε (Πραξιτέλους 43 και Αγίου Μάρκου, Τ/210-32.11.455) αυτοπροσδιορίζεται ως συνδυασμός αμερικανικού diner με παλιά χασαποταβέρνα. Στα τραπέζια του (αλλά και με διανομή στο σπίτι) μπορεί κανείς να δοκιμάσει hot dog με λουκάνικο μαύρου χοίρου, μπολ με τραγανό ρύζι, αυγό ποσέ και ταρτάρ στεπικής αγελάδας, λεπτοκομμένα χοιρινά μπριζολάκια, αρβανίτικα τυρόψωμα. Το μεγάλο του hit πάντως είναι η τραγανή και τρυφερή γουρουνοπούλα την οποία βρίσκουμε απλή, λιτή και αγαπημένη αλλά και ως γέμιση σε sando. Υπάρχει και μια ενδιαφέρουσα χορτοφαγική εκδοχή του σάντουιτς με καπνιστή μελιτζάνα. 

Παιδί της καραντίνας το Sando του Συντάγματος (Πετράκη 7, Αθήνα, Τ/210-32.26.653) συνεχίζει μέχρι σήμερα να λειτουργεί παράλληλα με το Poke στον ίδιο χώρο στην οδό Πετράκη. Εδώ διαλέγουμε ανάμεσα σε περίπου δέκα διαφορετικά σάντουιτς (από «τσίζμπεργκερ» sando μέχρι sando με τραγανό κοτόπουλο ή μπακαλιάρο τεμπούρα αλλά και σε γλυκιά εκδοχή με φράουλες, ακτινίδιο και μασκαρπόνε).  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή