ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Η συνταγή για τα απόλυτα pancakes – Βίντεο από Γαστρονόμο

Οι ξενόφερτες λιχούδικες τηγανίτες έχουν κλέψει την καρδιά μας και είναι ιδανικές για πρωϊνό

Η συνταγή για τα απόλυτα pancakes – Βίντεο από Γαστρονόμο

Υλικά

Τεμάχια: 8-10

-125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

-1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

-1/3 κουτ. γλυκού αλάτι

-220 ml γάλα φρέσκο

-1 αυγό

-35 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο και επιπλέον για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

-μέλι θυμαρίσιο ή σιρόπι σφενδάμου ή ξινόκρεμα

-μούρα ή φράουλες ή μύρτιλλα ή ό,τι φρούτο είναι της εποχής και μας αρέσει

Διαδικασία

Για τα pancakes, ανακατεύουμε, σε ένα βαθύ μπολ, το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το γάλα με το αυγό και το λιωμένο βούτυρο.

Αδειάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν. Μπορεί να υπάρχουν λίγοι σβόλοι, αλλά δεν μας ανησυχούν.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 κουτ. γλυκού βούτυρο και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.

Παίρνουμε με μια κουτάλα από το μείγμα, το ρίχνουμε στο τηγάνι και το σείουμε ώστε το pancake να απλώσει στο μέγεθος που θέλουμε.

«Τηγανίζουμε» για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να βγάζει μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια.

Γυρίζουμε το pancake από την άλλη πλευρά και «τηγανίζουμε» για άλλα 1-2 λεπτά.

Τοποθετούμε τα pancakes, το ένα πάνω στο άλλο και τα σερβίρουμε με θυμαρίσιο μέλι ή με τα υλικά της αρεσκείας μας.

Μυστικά

Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη ζύμη τους με ό,τι σας αρέσει, από ψιλοκομμένα μήλα και μπανάνες, μέχρι σοκολατένιες σταγόνες ή ξηρούς καρπούς.

Πηγή: gastronomos.gr